To, že oba soupeře nečeká nic jednoduchého, věděli oba trenéři již před zápasem. „Naší nevýhodou bude zkušenost heráleckých hráčů a jejich hřiště, kde bude nebezpečný každý trestný kop, roh i aut," řekl před zápasem světelský lodivod Miloslav Kafka. Jeho protějšek Petr Kuchta chtěl potvrdit body z Bedřichova, ale ví, že Světlá bude i v této sezoně bojovat o postup.

„My jsme si vyšší soutěž vyzkoušeli a momentálně na ní nemáme hráčský kádr. Můžeme být tedy v úplném klidu, ale jestli skončíme pátí nebo šestí, je jedno. Mílu dobře znám a vím, že tým na nás dobře připraví," věděl před duelem Kuchta.

V samotném zápase se bojovalo o každý míč, mohl mít jiný vývoj, kdyby po půl hodině hry proměnil svůj únik hostující Rezek. Otřepené pravidlo, nedáš – dostaneš, platilo i tentokrát. Hned z protiútoku totiž Herálec vyškolil hostující obranu a Luboš Stojan skóroval do odkryté branky.

„Bohužel jsme neproměnili šance a domácí nás za to potrestali," smutnil Kafka. Po přestávce svěřenci Petra Kuchty hráli zkušenou údržbu výsledku.

Přesto nechali hosty pustit do velké šance. To si na rohový kop naběhl stoper Valenta, jeho hlavičku bravurně zneškodnil Březina. Nakonec Herálec potvrdil tři body zvenku a spolu s Věžnicí a se Štoky jsou bez ztráty kytičky. Prim v zápase hráli především střelec gólu Luboš Stojan, Kuchta a Komůrka. Na druhé straně se dařilo Adamcovi v brance, Dvořákovi a důraznému Štrosovi.

„Nechtěl jsem se před zápasem na něco vymlouvat nebo dělat si alibi, ale do zápasu jsme nastoupili bez šesti hráčů základní sestavy. Nastoupilo tak naše béčko a kluci se zápasem zdárně poprali. Ve druhém poločase jsme odešli fyzicky, tím jsme Světlou pustili do šancí. Musím přiznat, že si hosté bod zasloužili.," chválil svěřence domácí šéf lavičky.

Stejně zápas viděl i Miloslav Kafka: „Byl to remízový zápas. Domácí se opírali o zkušené hráče, kteří takticky výhru pohlídali. . My jsme neproměnili dvě tutové šance, především šance Valenty mě hodně mrzí, a proto musím trenéru Kuchtovi pogratulovat, oni si výhru vybojovali."