Po zápase se smál prvně jmenovaný, když jeho svěřenci vyhráli 3:1.

I. B TŘÍDA
LÍPA – TIS 3:1
V loňské sezoně si oba soupeři vrátili porážky z domácích hřišť. Nejdříve na podzim vyhrál ve svém hájenství Tis 3:1 a letos na jaře se z výhry radovala Lípa 2:1. Ta svého soupeře hostila i v nedělním zápase. Hosté přijeli hrát zónovou obranu, kterou podle trenéra Martina Křišťála nyní nacvičují.

Hrdlička pálil ostrými

„Ofsajd systému se nyní hodně věnujeme, ale v Lípě jsme tyto situace dvakrát nezvládli," přiznal trenér Tisu. Mluvil především o situacích v prvním poločase, kdy hostující zadáci nechali lipského střelce Hrdličku třikrát běžet samotného na Havla a pro Hrdličku z toho byl čistý hattrick. „Očekávali jsme velmi těžké utkání, i z důvodu špatného terénu. Navíc Tis je posílen o brodského Petra Fialku a ve středu zálohy výborného Mílu Kozlíka. Jenže hosté nám zápas usnadnili svým špatným zahráváním ofsajd systému, kterého využil Hrdlička," nechal se slyšet domácí lodivod Zdeněk Jungvirt.
Hostům se podařilo v poslední minutě prvního poločasu snížit na 3:1. Zdálo se tedy, že hosté budou chtít po přestávce s výsledkem něco udělat. Na soupeře sice vlétli, nastřelili tyč a vybojovali si zahrávání sedmi rohových kopů, ale ke vstřelení kontaktního gólu to nevedlo.

„Domácí hráli nohejbal-fotbal. Samý nakopnutý míč. Pro ně to bylo účelné, ale s fotbalem to nemělo nic společného. My jsme na to nedokázali zareagovat, a Lípa tak zaslouženě vyhrála," řekl Křišťál a dodal: „Myslím si, že rozhodl třetí gól. Za stavu 2:0 bychom asi ten zápas k bodům dovedli."

Spokojený byl po zápase domácí trenér. „Jsem spokojen s body a myslím si, že výsledek mohl být ještě výraznější. Ještě několik šancí spálil Vácha, který taky využíval chyb zadáků Tisu," měl jasno Jungvirt.

Fotbalisté Lípy jsou po výhře s osmnácti body na sedmém místě tabulky a Tis má o čtyři body méně, a to mu zatím zaručuje dvanáctou příčku. Tento víkend čekájí oba týmy dohrávky 12. kola, kdy se některé zápasy neodehrály kvůli nezpůsobilému terénu. Svěřenci Zdeňka Jungvirta zajíždějí do Budíkova a Tis doma bude hostit Košetice.