Další derby se hrálo na hřišti Třebíče, odkud si všechny body odvezla Velká Bíteš.

BŘECLAV – H. BROD 6:1
Mladíci z Havlíčkova Brodu začali dobře, dokázali si vytvořit i tři nadějné šance. Štědrý a dvakrát Bartok je však neproměnili. Po čtvrt hodince se hra vyrovnala. Pak přišly rozhodující tři minuty zápasu, kdy domácí odskočili hostům na rozdíl dvou branek. Nejprve se po chybě v obraně prosadil Čermák. Poté po brodském rohu se soupeř dostal do přečíslení a zamířil přesně Kriston.

Hosté se chtěli pokusit s výsledkem něco udělat, protože v prvním poločase rozhodně herně nepropadli. Jenže po návratu z kabin se jim opět nepodařila proměnit šance, a tak se trestalo na druhé straně. Třetí branka už mladý tým trenér Jiřího Pabouska složila. Přestal si věřit a Břeclav ho přehrávala a bylo jen otázka, kolik branek padne. Padly ještě tři.

Góly: 42. Čermák, 45. Kriston, 48. a 61. Smejkal, 76. a 86. Dobšíček – 82. Voborník. Rozhodčí: Šimoník. ŽK: 1:3. Diváci: 120. Poločas: 2:0. Břeclav: Fibingr – Trčka (80. Ulehla), Dobšíček, Hloch (77. Serafin), Simandl – Kriston, Viger, Fiala, Čermák (68. Osička) – Smejkal, Ianosteac. H. Brod: Zelenka – Svoboda (80. Pabousek), Plíšek, Hejkal, Pártl – L. Peřina, J. Henek, Polcar, Bartok (27. D. Henek), Štědrý – Veselský (68. Voborník). Nejlepší hráči: L. Peřina – Smejkal, Dobšíček.

VRCHOVINA – ROSICE 2:2
Lídr nezačal zápas zrovna dobře. Na jeho levé straně se prosadil Černý, uvolnil kanonýra Malatu a ten sám před Šmídou z úhlu uklidil míč k zadní tyči. Poté se domácí zlepšili a vypracovali si i šance. Po standardce Zbytovského hlavičkoval nad Chalupa, v příležitosti se ocitl i další obránce Smetana, ale skóre se měnilo až v samotném závěru poločasu. Aktivní Chalupa našel ve vápně Kamila Skalníka, kterého hostující obránce zezadu zfauloval a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný a vyrovnal.

Vrchovina navázala na aktivitu i do druhého dějství. Nadějnou příležitost měl Blažíček, ovšem jeho zakončení šlo nad. Obránci pak eliminovali ve vápně Kamila Skalníka na hraně pravidel, ovšem tentokrát se nepískalo a Rosice šly naopak do znovu do vedení. Domácí totiž zaspali při autovém vhazování. Malata prodloužil centr na Moučku, který si míč zasekl před dobíhajícím Bačou a uklidil míč do sítě. Domácí kouč Zeman poté na hřiště poslal rekonvalescenty po zranění, což se vyplatilo. Michal po standardce našel ve vápně Víchu, který hlavičkou na přední tyč zajistil dělbu bodů. Vrchovina vycítila šanci na obrat, ale série rohových kopů kromě závarů nic vážnějšího nepřinesla.

Góly: 45. K. Skalník (PK), 85. Vícha – 10. Malata, 55. Moučka. Rozhodčí: Švehla. ŽK: 1:4. Diváci: 275. Poločas: 1:1. Vrchovina: P. Šmída – Chalupa, Košík, Smetana, Bača (82. Vícha) – Žák (55. Ošmera), K. Skalník – Blažíček (55. Michal), Zbytovský, M. Skalník – Dočekal. Rosice: Zádrapa – Černý, Krejčí, Drbal, Kršák – Kugler (81. Buršík), Buchta – Vítámvás (34. Moučka), Šíp, Pazourek – Malata. Nejlepší hráči: Chalupa, K. Skalník – Moučka.

SLAVOJ POLNÁ – BLANSKO 0:0
Střed pole, to byla část hřiště, kde se zejména v první půlce odehrávalo nejvíce situací. Blansko bylo o něco lepší na balonu, dobře kombinovalo, ale domácí soupeře do žádné příležitosti soustředěnou defenzivou nepustili. Ovšem ani Záleský v brance hostů nemusel řešit vážnější akci Slavoje.

Ve druhé půlce Polná přidala a vrhla se také do útočení. Z toho pramenilo několik náznaků solidních šancí, které ale do gólového konce nevedly. Podobně dopadlo i Blansko.

„Oni byli v první půlce o něco lepší, ale my jsme si o přestávce řekli, že začneme hrát trochu víc dopředu, a šlo to mnohem lépe. Bylo vidět, že se vrátil Fadrný do sestavy, toho když nemáme, tak máme problém. Ta remíza je zasloužená a odpovídá průběhu na hřišti. A musím říci, že přístup a pohyb našich hráčů byl výborný,“ hodnotí kouč domácích Michal Lovětínský.

Rozhodčí: Kostelník. ŽK: 2:2. Diváci: 138. Slavoj Polná: Skočdopole – Haala, Čížek, Vedral, Holub (46. Hrdlička) – Šerý, Pecina (67. Tlačbaba), Fadrný, Klíma, Urbánek – Bajer. Blansko: Záleský – Imramovský (68. Petřík), Šplíchal, Gromský, Bokůvka – Bárta, Feik, Kratochvíl, Kuldan – Sodomka (87. Závodný), Dvořák. Nejlepší hráči: Fadrný, Šerý – Kuldan.

ŽĎÁR N. S. – ŽDÍREC N. D. 2:0
V dobré příležitosti se ocitl v úvodu hostující Najman, ale nezakončil vůbec dobře. Rozehrávku následného rohového kopu Ždírečtí pokazili, domácí se dostali do přečíslení, Vopršal přihrál Kunstmüllerovi, který do protipohybu Bílka otevřel skóre. Poté byl k vidění bojovný fotbal plný ostrých zákroků a žlutých karet.

Na začátku druhého dějství Žďár svůj náskok pojistil. Kunstmüller vysunul Sodomku, který ve vápně našel Trojánka. Žďárský ofenzivní křídelník se trefil přesně k tyči. V závěru se ještě na obou stranách červenalo, další góly už sousedské derby nenabídlo.

Góly: 11. Kunstmüller, 55. Trojánek. Rozhodčí: Mayer. ŽK: 4:5. ČK: 1:1 (80. Sodomka – 76. Kolouch). Diváci: 270. Poločas: 1:0. Žďár n. S.: Konrád – Bureš (29. Hanzl), Vitásek, Peňáz, Fiala – Sodomka, Nedvěd, Kunstmüller – Trojánek (87. Musil), Vopršal, Komínek. Ždírec n. D.: Bílek – Fikar, Michalec, Kučera – Málek (63. Klimeš), Jiroutek, Štukhejl, J. Novotný (70. Pátek), Mrázek – P. Novotný, Najman (72. Kolouch). Nejlepší hráči: Vitásek, Kunstmüller – Mrázek.

TŘEBÍČ – V. BÍTEŠ 0:3
Po úvodním oťukávání se o první vzrušení postaral chybnou malou domů Yacobou, který vlastní branku minul. Jenže po následném rohu udeřilo, když míč napotřetí protlačil za Rychetského záda Whittingham. O necelých pět minut mohlo být srovnáno. Beránkův centr zleva ve vápně propadl až k Novákovi, ale ten hostující branku ze slibné pozice přestřelil. To Velká Bíteš málem potrestala po Juříčkově standardní situaci, ale tentokrát skrumáž domácí obrana ustála.

Gólem zaváněl i trestný kop kapitána Chlupa, ale jeho ránu Rychetský vyrazil. Extřebíčský špílmachr byl při chuti a zanedlouho musel další jeho pokus likvidovat Rychetský. Nováček pak podnikl brejk, na jehož konci z kopačky Whittinghama zvonila tyč. Zbytek poločasu nabídl marnou snahu HFK o vyrovnání. Nebezpečnější však byl soupeř, ale zvýšit se mu nepodařilo.

Po změně stran vyrobila třebíčská defenziva obrovskou hrubku, ale Pohla ve vyložené šanci vychytal Rychetský. Vzápětí unikal sám na bítešského gólmana Krula a byl faulován Ivančíkem, ale sudí namísto červené karty vytáhl jen žlutou. Hra se poté přiostřila a napomínám musel být po zbytečném skluzu i střelec úvodní branky. Po následném přímém kopu Beránka mohlo být vyrovnáno, ale Yacoubova hlavička si cestu do sítě nenašla. Tak v 63. minutě udeřilo na opačné straně. Po Juříčkově rohu skončila hlava Pohla za přispění obránců v síti. Netrvalo dlouho a hlavička Pohla skončila na břevně, po něm trefil boční sít Juříček, který se pak prosadil a upravil na konečných 0:3.

Góly: 7. Whittingham, 63. Pohl, 78. Juříček. Rozhodčí: Liška. ŽK: 1:2. Diváci: 70. Poločas: 0:1. Třebíč: Rychetský – Florián, Yacoubou, Thomas, Suchna (60. Pecka) – Karásek – Macek (78. Doležal), Novák, Beránek, R. Bence – Krula. V. Bíteš: Pelán – Ivančík (64. Mucha), Mrňa, Kopáček, Whittingham, Halas (46. Novotný) – Pokorný, Chlup, Daněk, Whittingham – Pohl, Juříček (84. Strangio). Nejlepší hráči: Rychetský – Chlup, Pohl.