Nakonec se z divokého vítězství 4:2 radoval exdivizní Havlíčkův Brod. Domácí výběr Sapeli Polná odcházel ze hřiště se sklopenými hlavami.

Ale stydět se za výkon rozhodně nemusel, a to přitom do utkání o druhé místo tabulky nastupoval v hodně poslepované sestavě. „My jsme do něj šli s velkým deficitem, pro zranění chyběli Petr Navrátil, Petr Takács a Patrik Fišer, a nemocný byl David Macko," vypichuje ztráty trenér Jiří Babínek.

Přesto jeho svěřenci začali zhurta a hned po první minutě vedli. Jenže pak přišly sporné momenty a rozhodnutí sudího Kučeríka, které kouče Sapeli nenechaly klidným. Podle Babínka otočený faul na hranici vápna, odkud Beryk srovnal. Pak dvě kontroverzní penalty na straně hostů, jedna sice neproměněná, ale i tak šli hosté do vedení. V 34. minutě ale rozhodčí domácím ulevil při posouzení Příhodova faulu. „Poprvé a naposled v náš prospěch, protože měl za svůj zákrok dostat červenou, ale nafasoval jen žlutou," doplňuje.

Po změně stran se domácím naskytla možnost vyrovnat, jenže Dvořáček zahodil penaltu. A to dobře hrající hosté potrestali třetí brankou. V závěru ale Sapeláci zbraně nesložili a Brod se o výsledek ještě obával. Reiterman totiž snížil, a v posledních minutách to tedy bylo znovu otevřené a dramatické. Nakonec měl ale poslední slovo hostující Štědrý.

„Hosté byli dobří, opravdu, hráli výborně, a byl to nejkvalitnější podzimní duel ve Stáji. Ale když si vezmu ten průběh a jak padly obdržené góly, a ten závěr, tak jsme klidně na ten bod mohli dosáhnout. Je to škoda. Jejich gólman podal famózní výkon," dodává.

Trenérovi havlíčkobrodských fotbalistů Miroslavu Plíškovi se výkon na hřišti Polné vesměs líbil. Jen ho nepotěšil závěr, ve kterém jeho svěřenci dostali druhý gól. „Vyhráli jsme zaslouženě. Dvě třetiny zápasu jsme byli lepší. Ovšem, kdyby zápas skončil remízou, tak jsme se nemohli divit, v závěru nás podržel gólman Kubát," doplňuje kouč.

Výsledky
VEL. MEZIŘÍČÍ B – CHOTĚBOŘ 3:0
HUMPOLEC – JEMNICKO 1:0
SAPELI POLNÁ – HAVL. BROD 2:4
JAROMĚŘICE N. R. – PŘIBYSLAV 1:4
OKŘÍŠKY – ŽIROVNICE 3:2
NOVÁ VES – M. BUDĚJOVICE 4:1
LEDEČ N. S. – ŽDÍREC N. D. 0:0

Sestava 11. kola KP. Infografika.Zdroj: Deník

Bilance a góly
4-1-2, góly: 14:11, průměr gólů na zápas: 3,57. Celkem: 41-12-24, góly: 235 (140:95), průměr gólů na zápas: 3,05.

Snajpři
Střelci kola: 2 – Souček (Velké Meziříčí B), Bastl (Okříšky). Celkem: 7 – Bastl (Okříšky). 6 – Dvořák, Veselský, Háněl (oba Havlíčkův Brod). 5 – Somerauer (oba Chotěboř), M. Příhoda, F. Dvořáček (oba Sapeli Polná), Štukhejl, P. Novotný (oba Ždírec n. D.), Pospíchal (Přibyslav), O. Šandera (Nová Ves). 4 – Najman (oba Ždírec n. D.), Trpišovský, J. Pešek (oba Ledeč n. S.), Dalík, Paťha (oba Humpolec), J. Šandera, J. Starý (oba Nová Ves), Hanousek (Chotěboř), Liška (Velké Meziříčí B), Barák (Jaroměřice n. R.).

Neprůstřelní
Čisté konto: Zavadil (Velké Meziříčí B), Páša (Humpolec), Pometlo (Ždírec n. D.), Svoboda (Ledeč n. S.). Celkem: 6 – Herink (Sapeli Polná), Pometlo (Ždírec n. D.). 4 – Fuksa (Nová Ves), Kříž (Humpolec). 3 – Bezděk (Ledeč n. S.), Dobrovolný (Chotěboř), Kubát (Havl. Brod).

Ochozy
Diváci: 886, průměr na zápas: 127. Nejvíce: 230 (Ledč n. S. – Ždírec n. D.), nejméně: 16 (Velké Meziříčí B – Chotěboř). Celkem: 11 104, průměr na zápas: 144. Rekordní návštěva: 320 (Chotěboř – Havlíčkův Brod, 5. kolo a Chotěboř – Ždírec n. D., 7. kolo).

Hvězda 11. kola
Milan Souček, obránce Velkého Meziříčí B: Jeho tým potřebuje body jako sůl. Proti favorizované Chotěboři se trefil dvakrát a byl strůjcem výhry 3:0.