„Hodnocení bude veselé," říká na úvod se smíchem trenér ždíreckého béčka Tomáš Máša a dodává: „Ze začátku to bylo všelijaké, pak si to vše sedlo a šlapalo to jak hodinky. Pozitivní bylo, že kromě Polanského se nám vyhýbala zranění a na výbornou fungovala spolupráce s A-týmem a dorostem," dodal.

Takový úspěch však u Doubravy nečekali. „Samozřejmě jsme nečekali, že budeme takto nahoře, před sezonou jsem si myslel, že budeme hrát střed tabulky. Každopádně pro kluky je to příjemná vzpruha, ale slovo postup se u nás neskloňuje," upozornil Máša.

Mladí jdou nahoru

Rezervy mají specifické úkoly, a ta Ždírecká není výjimkou. „My máme kádr různý, protože zásobujeme áčko. Pak když se křížily zápasy všech našich týmů, tak to bylo šptné a ze začátku mi to vadilo a vztekal jsem se," smál se Tomáš Máša, který ani v hodnocení podzimní sezony nezapomněl na dobrou náladu.

„Malinský, Zahradník, Dvořák a Veselský trénují s áčkem a jdou herně nahoru. Nás starý bejky už nezměníte, na mladých klukách se dá ještě pracovat na nás už ne," upozornil na starosti ždíreckého béčka Tomáš Máša.

Nováček soutěže navíc může aktuálně vidět rozdíly mezi týmy I. B třídy. „Myslím, že rozdíly mezi týmy tak velké nejsou. Každý zápas byl těžký, ať už jsme hráli s prvním nebo s posledním. Soutěže není jednoznačná, může se to zamotat," souhlasil Máša.

Ten také zapátral v paměti a zapřemýšlel, jaké zápasy se jeho týmu povedly více či méně. „Nejhorší zápas byl v Černíči. Byl to náš propadák ve všech směrech. Selhali jsme ve všem. Nejlepší zápas, i když jsme prohráli, se hrál s Mírovkou. Byl to pěkný zápas, ale povedlo se nám všechno," dodal Máša.

Podzimní výsledky
Věžnice – Ždírec B 0:2
Ždírec B – Černovice 3:2
Černíč – Ždírec B 2:0
Ždírec B – Lípa 2:3
Štoky – Ždírec B 1:3
Habry – Ždírec B 1:5
Ždírec B – Herálec 2:0
Tis – Ždírec B 0:1
Ždírec B – Humpolec B 4:2
H. Cerekev – Ždírec B 2:5
Ždírec B – Mírovka 1:2
Kostelec – Ždírec B 2:2
Ždírec B – Počátky 7:0
Ždírec B – Věžnice 3:1