V posledních pěti vzájemných zápasech se čtyřikrát z výhry radoval Pohled. Nyní jim to domácí vrátili i s úroky.

I. A TŘÍDA – SKUPINA A
PŘIBYSLAV – POHLED 5:1
Do zápasu vstoupili lépe hosté z Pohledu, kteří zvolili účelnou taktiku proti aspirantovi postupu do krajského přeboru.  „Rychle jsme přistupovali k hráčům soupeře a nabourávali jsme jejich rozehrávku už od počátku jejich založení útoku a snažili jsme se hrozit z brejků,“ řekl pohledský trenér Miroslav Krpálek. Jeden z nich se jim povedl po půl hodině hry, kdy domácí gólman Prchal šel nedůrazně do souboje s pohledským Janďourkem a ten pohodlně skóroval. Jenže v poslední minutě prvního poločasu se podařilo vyrovnat Němcovi.  „Škoda, že jsme vedení neudrželi,“ litoval pohledský lodivod. V 58. minutě přišla pěkná individuální akce Strašila, který se dostal ze středu k velkému vápnu a levačkou vymetl vzdálenější šibenici pohledské branky – 2:1.

„Důrazná domluva v kabině a tento gól nás nakoply a potom jsme už předváděli náš fotbal,“ přiznal domácí trenér Ctibor Křepinský.

Pohled se snažil o vyrovnání, ale jejich snaha byla marná. Rozhodnutí padlo devět minut před koncem z kopačky Škachy, který upravil na 3:1. „Bohužel jsme selhali po přestávce takticky. Hráči vydrželi dodržovat pokyny pouze do šedesáté minuty a sami jsme soupeře posadili na koně,“ litoval Krpálek.

V závěru Přibyslav přidala ještě dva góly. „Jsem rád, že jsme zvládli oba domácí zápasy, protože v obou jsme museli otáčet nepříznivý vývoj. Hráče za druhý poločas musím pochválit,“ dodal Křepinský. Prohrou si pohledští fotbalisté přidělali záchranářské starosti a důležitý zápas je pro ně tuto neděli proti Ledči, která doma porazila Speřice.