Proč pikantní? Na lavičce Mírovky už druhou sezonu kroutí Petr Kuchta st., kterému v poli vypomáhá jeho syn Petr Kuchta ml., a oba jsou zapsáni v kronice heráleckého fotbalu.

V sezoně 2007/08 dokázali dostat Herálec do krajského přeboru. Po této postupové sezoně na lavičce Petr Kuchta st. po čtyřech letech skončil. Na jeho post se posunul jeho syn, který vykonával funkci hrajícího trenéra.

Ten udělal s týmem z malé obce historický úspěch o tři roky později, když v krajském přeboru obsadili krásné šesté místo.

Bod by Herálec bral

V nedělním zápase, který začíná v Herálci v 16.30, už bude „kopat" za Mírovku.

„Nějaký pátek jsem v Herálci působil a dál mu fandím. Ale nyní jsem v Mírovce, a jak se říká, koho chleba jíš, toho píseň zpívej," má jasno před nedělními pocity mírovský trenér Petr Kuchta. Jeho svěřenci v prvním kole nešťastně remizovali v Horní Cerekvi 3:3, ale o týden později smetli Humpolec B 4:1.

„Chceme samozřejmě uspět i v tomto zápase. Věřím, že se uzdraví útočník Valášek, jinak budeme kompletní," prozradil Kuchta. A co by podle něj mohlo tento zápas rozhodnout? „Určitě fotbalová kvalita, kdo udělá méně chyb, a fotbal se hraje především na góly, takže kdo jich dá více, ten vyhraje," dodal Kuchta.

Vstup do soutěže se po sestupu z I. B třídy nepovedl heráleckým hráčům.

Na kontě mají po dvou kolech nula bodů, když doma prohráli s Kožlím a o týden později v Havlíčkově Borové. „My jsme oba zápasy prohráli takticky. Budujeme nový tým a proti každému soupeři to budeme mít těžké. Bod by byl pro nás dobrý. Samozřejmě zápas bude mít náboj v podobě, že přijedou Kuchtovi, Petr je zkušený hráč, který určitě je stále platným hráčem," má jasno herálecký kouč Václav Hrala. Ten vidí cestu k úspěchu v dobré obraně a v standardních situacích, ze kterých by mohli něco vytěžit a hlavně udeřit.

Předpokládané sestavy

Sokol Herálec: Koubek – Bártl, Hrala, Klement, Med – Ganobjak, Král, L. Stojan, J. Stojan – Vašák, Dvořák.

Sokol Mírovka: Beděra – Martínek, Kuchta, M. Netopilík, Z. Semrád – Lacina, M. Semrád, Šimon, Švec – Němec, Valášek.

Rozhodčí: Čepl – Masopust, Krondráf.

Začátek utkání: Neděle v 16.30