V posledních osmi zápasech v I. B třídě odešli s tímto soupeřem sedmkrát poraženi a jednou se jim povedlo uhrát nerozhodný výsledek 1:1 na podzim roku 2011. „Tis nám dlouhodobě vyhovuje. Je to asi tím, že stejně jako my hraje kombinační fotbal a my ho hrajeme nejspíš lépe," říká s úsměvem borovský trenér Roman Brukner.

Nelichotivá 
bilance domácích

V prvním kole jeho svěřenci uhráli bezbrankový výsledek na humpoleckém béčku a tři body brali doma proti neškodnému Herálci, který nedokázal využít osmatřiceti minutovou přesilovku, kdy byl vyloučen Petr Veselý.

„Petr nám vpředu bude chybět hodně. Především dokáže podržet míč a dává tomu myšlenku. Na jeho místo se ze záložní řady posune Šrámek a do zálohy se vrátí Chlubna," má jasno Brukner. Ten by rád navázal na předešlé výsledky s Tisem a určitě by byl rád za zopakování výsledku z loňského podzimu, kdy si Borová odvezla tři body za nejhubenější výsledek 0:1. „Rozhodne určitě proměňování šancí, oba zatím v té finální fázi tápeme, i když jsme dali Herálci tři góly," dodává havlíčkoborovský trenér.

Tis chce být důraznější

Domácí Tis v úvodním podzimním zápase remizoval divokým výsledkem 3:3 s Jiřicemi, když v poločase prohrávali 1:2. Bod si přivezli i ze hřiště Kožlí, kde až do 78. minuty prohrávali, ale potom se z voleje prosadil Závorka, navíc zkušený středopolař Miloslav Kozlík neproměnil tutovku a dokonce pohrdnul pokutovým kopem. Na tříbodový zisk čeká trenér Tisu Petr Uhlíř jak na smilování.

„Věřím, že už to doma urveme. Myslím, že by nám mohla doma vyhovovat naše kombinační hra a musíme být důraznější než soupeř. Zatím v našich zápasech byla důraznější Borová, a proto má s námi takovou bilanci," zmiňuje Uhlíř. Ten taky prozradil, že v domácím zápase dá přednost v brance Havlovi před Chudobou.

Předpokládané sestavy

TJ Tis: Havel – Mareš, Miřátský, Kučera, Mišta – Kavka, Rosecký, Benák, Krajíček – Závorka, Blažek.

Sokol Havlíčkova Borová: Vymetal – Hospodka, J. Veselý, Blažek, L. Kučera – P. Kučera, Frühbauer, Němec, Chlubna – Šrámek, Rakušan.

Rozhodčí: Bártová – Stratený, Beneš.

Začátek utkání: Neděle v 16.30

Výsledky v sezoně 2012/13: 

Tis – H. Borová 0:1

H. Borová – Tis 3:2