O překvapení se postarali fotbalisté Ledče nad Sázavou, kteří jednoznačně přehráli Pacov, který v poslední sezoně působil v krajském přeboru, ale tuto soutěž neudržel a sestoupil do I. A třídy.

Ve druhém zápase hostil o pouti Pohled doma Přibyslav a na domácích se po přestávce projevila únava z pořádání pouťových zábav, když se zkušenější Přibyslaví prohráli 2:6.

KRAJSKÝ POHÁR

LEDEČ N. S. – PACOV 4:1
Domácí favorizované hosty pěkně zaskočili. Už ve druhé minutě poslal Ledeč do vedení Procházka.
Po čtvrt hodině hry bylo sice srovnáno, ale do kabin šla spokojenější Ledeč, které vrátil vedení Voplakal. Pacov byl směrem dopředu bezzubý a po přestávce Ledeč svůj tlak korunovala ještě dvěma góly a dokráčela k překvapivému výsledku.

„Byl to jednoznačný průběh. Čekal jsem od soupeře více, náš gólman se za celý zápas dvakrát dotkl míče. Na obhajobu Pacova musím říci, že byl po sobotním turnaji unavený. Vůbec jsme nepočítali, že bychom postoupili," prozradil ledečský trenér Martin Turek.
Góly Ledče: 2. a 67. Procházka, 33. a 60. Voplakal. Rozhodčí: Klement. Poločas: 2:1. Ledeč: Bezděk – P. Pešek, Hauser, Prchal, F. Gramer – Šotola (70. J. Gramer), Turek, Toula, Voplakal – Procházka, J. Pešek (78. Kunc).

POHLED – PŘIBYSLAV 2:6
Hned v úvodu utkání se do šance dostal Šorf, ale ten se teprve zastřeloval. V šesté minutě po stejné chybě, kdy se krajní záložník nezatáhl, Přibyslav už trestala. Před Růžičkou se objevil Šorf, který už pohledskému gólmanovi nedal šanci. V 19. minutě ve středu hřiště chyboval zpětnou nahrávkou Mach a Šorf zvyšoval na 0:2. Po přestávce si Pohled vytvořil úvodní tlak a po čtyřech minutách se mu podařilo snížit. Jenže za dvě minuty se k míči dostal Kunc a nechytatelnou střelou vrátil Přibyslavi vedení.

„Přibyslav byla herně lepším týmem, ale tento moment rozhodl celé utkání. Kdybychom déle udrželi stav 1:2, tak by zápas určitě vypadal jinak. Místo, abychom se hnali za vyrovnáním, tak po dvou minutách opět inkasujeme, kdy před vápnem přihlížíme na hráče, jak si šteluje míč na střelu. A stejná situace se opakuje za deset minut. Snížíme na 2:3 a za dvě minuty koukáme, jak se hráč ve vápně otáčí ke střele. Nechali jsme soupeři na všechno příliš času, a ten dokázal vše potrestat," připomněl rozhodující momenty zápasu pohledský trenér Petr Veselka.

V závěru přidala Přibyslav ještě dvě branky a po zásluze postupuje do dalšího kola poháru, ve kterém ji čeká Chotěboř. „Chci hráče pochválit za bojovnost. Dařilo se jim i na postech, na které nejsou zvyklí. Podařily se nám natrénované kombinace převést do zápasu," těšilo přibyslavského kouče Radka Havlíčka.
Góly: 49. Freudenreich, 63. Janďourek – 6. a 19. Šorf, 51. a 65. Kunc, 72. J. Vopršal, 81. Strašil. Rozhodčí: Pojezdný. Poločas: 0:2. Pohled: Růžička – Eis, Pospíchal, Horáček (87. Martin Sobotka), L. Sobotka – Doležal, Mach (46. Janďourek) – Klement, Slanař, Freudenreich – Moučka (68. Venc). Přibyslav: Bednář – Stejskal, J. Vopršal, T. Musil (69. R. Musil), Strašil – Šorf, Krčál, L. Vopršal (60. Pátek), Flekal – Josífek, Kunc.

Ostatní výsledky: Křoví – Nová Ves 1:13, Vladislav – Luka n. J. 3:2 na penalty.