Do krajského města zavítali nejen hráči B-týmu, který hraje okresní přebor, ale také „áčkaři“. Ti patří ke špičce krajského přeboru.„Jeli jsme všichni. Sice je projekt pro týmy, které hrají okresní soutěže, ale u nás hráči pendlují mezi týmy. Takže je to odměna pro celý klub,“ prozradil ledečský kouč Zdeněk Jungvirt.

Výsledek skončil jasně pro druholigové fotballisty 10:0. Ovšem rozhodně nebyl tak důležitý. „Soupeř je jedním z favoritů druhé ligy a chce postoupit, takže se nedalo čekat, že bychom je přejeli. Vyškolili nás,“ usmál se Jungvirt.

Do první půle naskočil okresní tým a inkasoval hned šestkrát. Do té druhé si pak zkusili zahrát proti „profíkům“ i áčkaři. Ti inkasovali jen čtyřikrát, a dokonce si vytvořili i dvě šance.

„Kluci měli jasné pokyny alespoň jednou skórovat. Sice se to nepovedlo,“ řekl Jungvirt. „Ovšem soupeř zase nesměl inkasovat a jemu se to povedlo. Přistoupili k tomu profesionálně,“ pochvaloval si ledečský trenér, který byl rád, že si jeho svěřenci mohli zahrát na hlavním hřišti. „Tráva je senzační.“ Zápas pro ledečský klub přinesl samá pozitiva. „Kluci aspoň zjistili, že je fotbal a fotbal. Že to není tak jednoduché, jak to vypadá,“ upozornil Jungvirt.

Ledečský klub dostal možnost zavítat do Jihlavy a sehrát utkání s druholigovou Vysočinou. Jeho hráči sice prohráli 10:0, ale zápas si naplno užili.Zdroj: FC Vysočina