„Po Frantovi Polákovi by to měl u nás těžké každý trenér. Trenér Hospodka se úkolu zhostil dobře, s týmem pracuje dobře. Pokračuje v nastolené práci," řekl na úvod už bývalý předseda klubu Pavel Fiala, který ze zdravotních důvodů z funkce odstoupil a bude vykonávat funkci sekretáře oddílu.

Nevyrovnané výkony

Svěřenci trenéra Davida Hospodky do soutěže nevstoupili šťastně, doma odevzdali všechny body Bedřichovu. Následovala porážka s Polnou B a další opět v domácím prostředí s Kamenicí nad Lipou. „Začátek sezony nám vůbec nevyšel. Přitom jsme nehráli špatně, ale dopláceli jsme na neproměňování šancí," připomněl Fiala.

ve čtvrtém kole to odnesl Nový Rychnov, kdy na svém hřišti dostal tenisového kanára. Tento výsledek Leštinu bodově nakopl a dokázala remizovat s ambiciózními Speřicemi a s rezervou Pelhřimova. Po zisku pěti bodů přišla další porážka od nováčka z Havlíčkovy Borové a divoká remíza 4:4 v Pacově. Následovaly dvě vysoké výhry, nejdříve doma s Věžnicí 5:2 a v té době na posledním Dobronínu 6:1. „Ve třech zápasech jsme nastříleli patnáct gólů, což byla skvělá vizitka," zavzpomínal na druhou třetinu podzimu Fiala.

Jenže po hodech přichází půst a poznala to i Leština, když ve svém hájenství prohrála s dalším nováčkem, body si za nejtěsnější výsledek 1:0 odvezly Habry. „Tohle byl náš nejhorší zápas podzimu. My jsme šance neproměňovali, ani se nám nedařilo herně a Habrům stačila jedna branka," kroutí hlavou ještě dnes leštinský sekretář. Chuť si Leština spravila v následujícím kole proti Pohledu, který porazila 4:1 a podzim uzavřela dvěma nerozhodnými výsledky, s brodskou rezervou 3:3 a v Bedřichově 2:2. „Spokojenost není nikdy. Ale tabulka je hodně vyrovnaná, tak za dosavadní umístění jsme rádi. Prostě žádná euforie nepanuje," dodává s úsměvem Fiala.