MSLD U19

TŘINEC – H. BROD 2:5
Brodští ligoví fotbaloví dorostenci nezaváhali ani o víkendu a ze hřiště v Třinci si přivezli plný počet bodů. Na severní Moravě začali sebevědomě, hned na začátku si vynutili pět rohových kopů, skóre se změnilo až v 9. minutě, kdy Rokos poslal kolmici Francovi za obranu domácích, a ten poslal Slovan do vedení 1:0.

Hráči z Vysočiny to nakoplo, pustili se do ofenzivy, několik střel zdálky minulo cíl. Ve 35. minutě zachytil rozehrávku Franc a předložil balon Prchalovi až před třineckou svatyni, Brod vedl 2:0. Potom roztleskal diváky Polívka, jeho volný kop skončil angličanem na 3:0. Oceláři se po přestávce zvedli, ale paní Šťěstěna zůstala na straně fotbalistů z Losů, když ve 31. minutě připravil Haala gólovku Dvořákovi na 4:0.
O pár minut později fauloval Pleva ve vápně a Horák snížil na 1:4. Pro třinecké hráče gól znamenal jako polití živou vodou. Brzo snížili na 2:4 a snažili se vstřelit kontaktní gól, promarnili však tutovou šanci. Rozhodnout mohl Haala, nabízenou příležitost na malém vápně však odmítl. Deset minut před koncem utekl Haala po křídle, nahrál před branku Jarošovi na 5:2 a je rozhodnuto o tom, že tři cenné body připlují k Sázavě.

„Do přestávky jsme byli lepším týmem, hrálo se v naší režii. Kluci opojení tříbrankovým náskokem druhý poločas podcenili a umožnili Moravanům návrat do hry. Kdybychom nedali hned na začátku druhého poločasu gól na 4:0, mohli jsme se dostat ještě do problémů. Za pátou výhru v řadě jsme rádi, kluky musím pochválit," usmíval se asistent trenéra David Němec.
Góly: Horák, Zelený – Prchal, Polívka Dvořák, Franc, Jaroš. Havlíčkův Brod: Pazderka Franc, Pleva, Báča, Burjetka (74. Svoboda) – Rosecký (66. Jaroš,) Dvořák (84. Havel) Polívka, Rokos, Haala (86. Nedvěd) – Prchal.

DIVIZE ST. DOROSTU U18

H. BROD – BLANSKO 3:1
Posíleni o hráče ligového dorostu, vstoupili hráči Slovanu do zápasu velmi aktivně a hned v úvodní minutě měl gólovku Megela, o změnu skóre se však postaral až v 9. minutě Prchal po střele z trestného kopu 1:0.

Další slibné příležitosti Dvořáka a Prchala zůstaly bez gólového efektu. Po půlhodině hry zvyšuje Vrána na 2:0, potom měl skvělou příležitost Franc po vynikajícím centru Burjetky, do černého se však netrefil. Brzo po přestávce odmítl tutovku Prchal a hosté najednou ožili a Svoboda snížením na 2:1 vrátil spoluhráče do zápasu.

Odpověď přišla již za čtyři minuty, kdy při rohovém kopu France se hlavou prosadil Jaroš. Hosté zazlobili čtvrt hodiny před koncem, domácí gólman Beránek vše úspěšně vyřešil. Poněvadž Dvořák ani Nedvěd nedokázali při svých nájezdech přelstít třineckého gólmana, odjeli Moravané s přijatelným výsledkem.

„Škoda šancí, které jsme nedokázali proměnit. Výhra je zasloužená, ve svižném tempu se hrál pohledný fotbal," chválil brodský kouč Josef Fikar.

DIVIZE ML. DOROSTU U17

H. BROD – BLANSKO 1:1
„Naši hráči v prvních deseti minutách soupeře k ničemu nepustili a zahodili čtyři tutovky, 2 x Nedvěd, 2x Henel. Soupeř přežil náš nápor a po hrubé chybě naší obrany se dostal do vedení, poločas vyhrál 0:1 a ještě soupeř trefil tyčku v poslední minutě. Druhý poločas jsme brzy vyrovnali na 1:1 zásluhou Ládi Peřiny. Celý druhý poločas jsme byli lepším týmem," řekl trenér U17 František Souček.
Gól: H. Brodu: L. Peřina. Poločas: 0:1. H. Brod: Zelenka – Dočekal, Zástěra, Hloušek (60. Křivohlavý, 75 Mach), Franc (41. Lažinský), J. Peřina, L. Peřina, Henek, T. Tajovský (77. Vidensky), Chramosta (60. Tůma), Nědvěd (55. Kocman).

Alois Svoboda