MSDL – 16. KOLO

HLUČÍN U19  – H. BROD U19 6:0

Hráči Slovanu odjeli do Hlučína s vědomím, že je nečeká nic jednoduchého, protože se proti nim postavil jeden z aspirantů postupu do celostátní soutěže SCM U19 (sportovního střediska mládeže – pozn. autora). Hned ve třetí minutě vystihl Štědrý špatnou rozehrávku domácích, ale po úniku střílel vedle branky gólmana Bartoše. Trest přišel vzápětí. Hlučín se dostal ke standardní situaci a tu využil Grygar – 1:0.

Potom dokázal Slovan s favoritem soutěže hrát čtvrthodinu vyrovnanou partii, ale po nedůsledném bránění přišel druhý gól domácích, když se prosadil Neumann. Na hrozivých 3:0 do poločasu mohl dát Dědič, ten brodskou branku přestřelil. Druhý poločas brodskému týmu vůbec nevyšel. Hned po čtyřech minutách inkasoval potřetí, když se prosadil Pospíchal. Ke slovu se dostal i autor šance před přestávkou Dědič, který zvyšoval na 4:0. Tragickou dvacetiminutovku Slovanu potrestal pátou trefou Baculák. Když ještě sedmnáct minut před koncem překvapil Pazderku z dálky Foitzik, byl pověstný kanár na světě. V závěru utkání si tři šance vytvořili hosté, ale dvakrát Štědrému a jednou Francovi se výsledek zkorigovat nepodařilo.

„Soupeř nehrál žádnou kombinační hru, ale dlouhé nakopávané balóny za obranu, do volných prostorů. My jsme si bohužel nechali tento styl hry vnutit a fyzicky zdatní a starší domácí využili našich hrubých chyb a prakticky všechny potrestali. Po rychle inkasované brance si hráči přestali věřit, vázla souhra, záloha neudržela míč a v obraně, kde citelně chyběl stoper Horák, se objevila celá řad chyb. Na hřišti tentokrát nebyl nikdo s průměrným výkonem," zhodnotil zápas brodský trenér U19 Ján Bdžoch.

Góly: Grygar, Neumann, Pospíchal, Dědič, Baculák, Foitzik. Rozhodčí: Streit. ŽK: 1:0. Diváci: 70. Poločas: 2:0. H. Brod: Pazderka – Franc, K. Svoboda, M. Svoboda, Hekerle – Vendl (46. Pleva), Rokos, A. Polívka, Tuhý (65. Haala) – Štědrý, Prchal.