Tentokrát ale nemohli havlíčkobrodští fotbaloví dorostenci využít domácího prostředí, jež naopak hrálo v prospěch domácího MFK. Vyškované měli co napravovat, v posledním kole totiž podlehli Třinci vysoko 0:6. Proti Brodu to ale vyšlo. Dvěma trefami rozhodl Račanský.

MSLD
VYŠKOV – H. BROD 2:1

Havlíčkův Brod se mohl dostat v šesté minutě do vedení, ale Rosecký sám na penaltě nedokázal trefit míč. O chvíli později ale utekl po křídle Haala, který poslal centr před bránu, kde se nemýlil Rokos. Vedení ale dlouho nevydrželo. Dvě minuty nato podběhl Pazderka míč a Račanský měl snadnou úlohu s uklizením balonu do odkryté svatyně. Následně si ale brankář Slovanu napravil reputaci a zneškodnil samostatný únik soupeře.

Ve dvacáté minutě přišel zvrat v zápase. Domácí kopali přímý kop a nedůsledná obrana nechala Račanského pohodlně hlavičkovat do sítě. S hosty mohlo být ještě hůře, Svoboda však na brankové čáře zachránil situaci pohotovým odkopem. Na druhé straně mohl srovnat Prchal, ale to by musel trefit bránu.

Jaroš zblízka přestřelil

Podobně si pak vedl i Polívka, před nímž zívala opuštěná brána. Úvod druhé půle přinesl šance na obou stranách, ale tu největší měl havlíčkobrodský Haala, jenž ale trefil pouze tyč. Oba mančafty v dobré pozici nedokázal nasměrovat balon do soupeřovy svatyně. Blíže k úspěchu měl brodský Franc, avšak jeho únik po křídle zakončený levačkou skončil těsně vedle tyče Buriánkovy branky.

Vyškovští mohli pohřbít naděje Slovanu v pětašedesáté minutě, ale zcela osamocený útočník netrefil prázdnou branku. Havlíčkův Brod pomalu začínal nabírat na obrátkách a Rokos dokonce podruhé zavěsil, ale pro ofsajd nebyla jeho branka uznána. V poslední minutě měl ještě gólovku Jaroš, ale zblízka přestřelil.

„Soupeř v prvním poločase hodně přerušoval hru a soustředil se na odkopy. My jsme dostávali góly po našich hrubých chybách. Měli jsme spoustu špatných nahrávek a zpracování. Ve druhé půli jsme dostali soupeře pod tlak, vypracovali si řadu šancí, které jsme neproměnili. Soupeř znovu pouze odkopával bez vážnějších šancí. Domácí brankář ale v podstatě neměl žádnou práci. Naše střely buď mířily vedle, anebo byly sraženy," řekl asistent trenéra David Němec.

Richard Wágner