Na poslední chvíli účast odřekl Veselý Žďár. Tentokrát se turnaj odehrál na počest nedávno zesnulého Jiřího Janovského.

Pohledští hráči ještě před turnajem navštívili hrob svého kamaráda, kde zapálili svíčku a položili kytici. Potom už nic nebránilo rozjet I. ročník memoriálu Jiřího Janovského. Do prvního zápasu nastoupil domácí Pohled a Šlapanov. Ten se ujal vedení hned v první minutě, ale soupeři se nakonec rozešli smírně 2:2.

Ve druhém zápase měla Dlouhá Ves nad Šlapanovem jasnou převahu, nejdříve své šance bratři Polákové neproměnili, ale do poločasu František Polák poslal přece jen Dlouhou Ves do vedení. Po přestávce během chvilky utekla Dlouhá Ves až na 3:0. Potom Šlapanov po samostatném uniku snížil.

V závěru utkání ještě oba týmy přidaly po gólu. Poslední utkání nabídlo rivalské derby Pohled – Dlouhá Ves. Nejdříve ukázal své umění gólman Radim Pokorný, který Petru Syslovi lapil pokutový kop umístěný k tyči. Svou chybu Petr Sysel napravil o chvíli později, kdy z pětadvaceti metrů pěkným halfvolejem nedal pokornému šanci. Na druhé straně neuspěl při pokutovém kopu Petr Siebenbürger. Nakonec si Dlouhá Ves vítězství pojistila a mohla se radovat z celkového prvenství. V individuálních cenách byl oceněn za nejužitečnějšího hráče pohledský Miroslav Krpálek a „nejrychlejším" hráčem byl oceněn František Růžička.

„Rád do Pohledu na tento turnaj jezdím. Snažil jsem se pomoci i sehnáním nějakých cen a odehrálo se to na počest Jirky Janovského. Sejdeme se vždy po roce a rád s kluky pokecám a dám pivo. Tentokrát jsem si hodně popovídal s Růžou (František Růžička, bývalý pohledský gólman – pozn. autora) a starostou Milanem Klementem. Byl to parádní den," řekl nynější asistent trenéra brodského Slovanu František Polák.

Třešničkou turnaje byla přítomnost známé herečky Markéty Hrubešové, která doprovázela svého přítele Petra Sysla a v chladném podzimním počasí vydržela povzbuzovat.

Pořadí
1. Dlouhá Ves
2. Šlapanov
3. Pohled