Ta vedla ještě deset minut před koncem 2:1, ale potom si hlavní slovo na place vzal hrající trenér Tisu Miloslav Kozlík, který nejdříve připravil gólovou přihrávku Vackovi, a o minutu později Miřátskému.

„Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, měli jsme více šancí. Výhru věnujeme spoluhráči Janu Roseckému, který v sobotu přestoupil do stavu manželského s dlouholetou přítelkyní Sváťou Balíkovou. Teď jen doufám, že mu manželka vyřídí střídavý start na hřiště," směje se šťastný trenér Miloslav Kozlík.

„Zápas jsme měli dobře rozehraný. Věděli jsme o kvalitách Míly Kozlíka, který byl klíčovou postavou zápasu. Bohužel jsme ho nedokázali pohlídat. Ztráta bodů nás mrzí, nemůžeme si dovolit takto ztrácet zápasy našimi chybami," měl jasno trenér Mírovky Michal Marek.

Šanci na záchranu prohospodařila Lučice, která prohrála s chotěbořským béčkem 3:1. Chotěboř se dostala do vedení Hlaváčkem, a po přestávce utekla až na 3:0. To se nejdříve prosadil Čapek z pokutového kopu a o pět minut později skóroval Běloušek. Hostům se podařilo pouze snížit zásluhou Teplana.

„Naše výhra je zcela zasloužená. Byli jsme lepším týmem, soupeře jsme do vážnějších situací nepouštěli," řekl trenér Jiří Turek. Konkurentovi z Budíkova stačí z posledních tří zápasů získat jeden bod.

„Hráli jsme nejlepší fotbal na jaře, ale bohužel jsme prohráli. Záchrana je už pouze teoretická. Zázraky dělat neumím. Máme problémy s kádrem" smutnil lučický trenér Petr Kuchta.