V případě tříbodového úspěchu se mohli svěřenci Michala Marka před svého soupeře v tabulce dostat. Hosté se museli obejít bez svého tahouna Jana Kaplana. „Honza se čtrnáct dní dopředu z tohoto zápasu z rodinných důvodů omlouval," řekl trenér Mírovky Michal Marek. Samotný zápas začal opatrně, ale po půl hodině hry vedli domácí 2:0.

Nejprve se za pomoci hostujících obránců prosadil Starý a po něm se z hranice velkého vápna krásně trefil dorostenec Vlk. „Jeli jsme do Košetic s taktikou zesílit střed hřiště, ale bohužel po prvním gólu jsem musel dělat na hřišti změny a celé se nám to rozsypalo. První gól jsme dostali z trestného kopu, který byl od rozhodčího špatně posouzený," poznamenal Marek.

Ani po přestávce toho Mírovka v útoku moc nevymyslela. Navíc si Semelka dal vlastní gól a v 68. minutě se nechal vyloučit Valášek po druhé žluté kartě a Martínek, který neudržel nervy na uzdě a své si řekl k rozhodčímu, ho vzápětí následoval.

„Červenou kartu Valáška beru, ale Martínkovu rozhodně ne. Takto oslabovat tým je naprosto zbytečné," kroutil hlavou Marek. Devět minut před koncem domácí dvojnásobnou přesilovku využili Starým, který upravil na konečných 4:0. „V oslabení nás rozhodně soupeř neždímal jako citron. Zápas rozhodlo to, že jsme směrem dopředu byli příliš sterilní, bylo tam na můj vkus příliš málo věcí a domácí měli větší touhu po zisku bodů. Je mi líto našich fanoušků, kteří za námi přijeli a domluvili jsme se, že jako omluvenka se nebude při domácím zápase vybírat vstupné," dodal smutně kouč Mírovky.