Po třech kolech mají na svém kontě plný bodový zisk a navíc velmi pozitivní skóre 13:4. Navíc uplynulé kolo bylo to, které mělo nejvíce prověřit jejich sílu. Na jejich hřiště totiž dorazily Habry.

Ty by se měly řadit mezi aspiranty na postup právě po boku Mírovky. „Byl to soupeř, který měl vyzkoušet naši sílu. Takže jsme proto k soupeři přistupovali s respektem. Měli jsme i jasně stanovenou taktiku. Být aktivní a nečekat na to, s čím Habry přijdou," prozradil trenér Mírovky Michal Marek, který si pochvaloval, že jeho svěřenci danou taktiku splnili. „Hráli jsme trpělivě zezadu a čekali na brejky. Tím se nám podařilo eliminovat hru soupeře," dodal Marek. Ten se nakonec radoval z vítězství 3:1.

Duel s Habry byl navíc pro mírovského kouče tak trochu výjimečný, protože na lavičce soupeře měl svého kamaráda Jiřího Černého, se kterým působil u mládeže v Havlíčkově Brodě. „Bylo to tak trochu pikantnější. Před zápasem jsme se bavili o našich zápasech a našich dojmech z nich. Shodli jsme se na tom, že nás soupeři příliš neprověřili. Teď jsme si to rozdali na rovinu. Před zápasem jsme si popřáli hodně štěstí," potvrdil Marek, který smeknul před výkonem nejen jeho celku, ale také Habrů. „Vyzdvihnout musím oba týmy. Myslím, že utkání by sneslo krajské měřítko," řekl.

Mírovka se už loni netajila tím, že by se nebránila postupu do I. A třídy. Jenže ten jí utekl o pouhé dva body. Letos se toto slovo opět neskloňuje od začátku. V Mírovce netlačí na pilu, ale v koutku duše jistě o postupu sní.

Ovšem zatím lodivod Mírovky své svěřence drží při zemi. „Kluci řeči o postupu myslí tak trochu s nadsázkou, ale snažím se je krotit. Nabádám je k pokoře a hlavně zodpovědnosti, ať už hrají s týmem z vrchu, nebo zespodu tabulky. Nemám tam naštěstí frajery, a jsem spokojený s jejich přístupem," souhlasil Marek.

„Udělali mi obrovskou radost se vstupem do soutěže. Užíváme si to, a pokud to půjde, tak bychom rádi, aby to trvalo co nejdéle. Samozřejmě pak může přijít zápas, že nám to nepůjde a tam se potom ukáže síla mančaftu. Ale já musím říct, že svému týmu věřím a znám jeho sílu," dodal.

O víkendu se Mírovka opět představí na domácím hřišti. Tentokrát přivítá Kostelec.