"Staré Ransko bylo kvalitním protivníkem a my jsme mu prostě nedokázali dát góly. Druhá stránka je, co tam předvedl rozhodčí Duben. První gól z ofsajdu, druhý z vymyšleného trestného kopu a třetí ze sporné penalty," kroutil po zápase hlavou trenér Mírovky Michal Marek.

Ten ale už přemýšlí o další sezoně. „Máme kvalitní kádr, který chci doplnit o dva až tři hráče. Uvidíme, jak dopadne ještě situace okolo Michala Semráda, který se chce vrátit do Brodu. Každopádně se příští sezonu o postup budeme rvát," dodal Marek. Jasným sestupujícím je Veselý Žďár, který se na posledním místě krčí se sedmnácti body.

Zajímavou zápletku chystá poslední kolo III. třída. O postup do nejvyšší okresní soutěže usilují tři týmy, Leština B, Šlapanov a Okrouhlice, kde je mezi protivníky jen dvoubodový rozdíl. Jelikož se z I. B třídy poroučela Chotěboř B, budou ze III. třídy padat hned tři týmy, a o udržení tak hraje ještě sedm týmů.

H. Borová B postupuje do lesa

Jednoznačně poslední je Velká Losenice a nejhorší pozici mají Habry B a nováček soutěže Česká Bělá, která v posledním zápase rozstřílela Tis B vysoko 7:3. „Už jsme konečně museli zabrat," řekl do telefonu sekretář bělských fotbalistů Miroslav Frühbauer. Jenže v posledním kole zajíždějí do Šlapanova, který hraje o postup, kde se tedy čeká bitva na ostří nože.

Ve IV. třídě ve skupině A se z postupu z „pralesa do lesa" raduje Havlíčkova Borová B a v béčkové skupině se rozhodne až v posledním kole, jestli postoupí Lučice B nebo Hněvkovice.