Ti přivítali na své umělé trávě Boskovice. Starší ve druhém poločase nenavázali na dobrý výkon z první půle a se soupeřem pouze remizovali 2:2. Jejich mladší kolegové si do tabulky připsali tři body za výhru 2:0.

DIVIZE ST. DOROSTU

H. BROD U18 – BOSKOVICE U18 2:2

V prvním poločase byl domácí tým jasně lepší. Lépe kombinoval a dostával se do finální přihrávky z křídelních prostorů. Jenže v šesté minutě obrana nedodržela správné postavení, čehož Boskovice využily k brejku, po kterém následoval zbytečný pokutový kop. Ten soupeř bezpečně proměnil.

I po této brance se Slovan tlačil do útočení, ale hosté míče jenom odkopávali. Po jednom z odkopu se boskovický útočník dostal k míči, který jen napálil, a ten skončil v síti – 0:2. Dorostenci Slovanu nic nevzdávali a dál se dostávali do šancí. Odměnou jim bylo vyrovnání ještě do poločasu. Nejdříve se prosadil Rosecký z přímého kopu a po něm Pleva zužitkoval zpětnou přihrávku od Prchala.

Beránek podržel svůj tým

„Do druhého poločasu jsme šli s tím, že soupeře domáčkneme. Byl jsem přesvědčen, že náš tlak nevydrží a zápas nakonec vyhrajeme," prozradil brodský trenér Ondřej Pavlas. Jenže najednou domácím kombinace nevycházela. „Reagovali jsme na to zjednodušením hry, dávat balony nahoru, ale ani to nebylo moc úspěšné, protože obránci nejsou schopni dát míč dlouhým nákopem za obranu," řekl Pavlas. Aktivitu převzal soupeř, který si vytvořil dvě velké příležitosti, Beránek dokonce zlikvidoval pokutový kop. „Remiza je asi zasloužená, my byli lepší v prvním poločase, soupeř ve druhém. Pokud bychom chtěli pomýšlet na výhru, tak bychom nesměli udělat v prvním poločase dvě hrubky. Až na Haláka se utkání moc nepovedlo střídajícím hráčům. Nejlepší na hřišti byl Prchal a Rokos, kteří oba měli v nohách sobotní utkání ligového dorostu," dodal Pavlas.

Góly H. Brodu: Rosecký, Pleva. Rozhodčí: Diváci: 80. Čamra. Poločas: 2:2. H. Brod: Beránek – Burjetka (55. Halák), Jagoš, Adam, Jaroš – Haala (50. Ledvinka), Dvořák (70. Nedvěd), Pleva, Rokos (46. Havel) – Prchal, Rosecký.

DIVIZE ML. DOROSTU

H. BROD U17 – BOSKOVICE U17 2:0

V prvním poločase jasně dominoval na hřišti domácí tým, který soupeře do vážnější situace nepustil. Naopak sám si vytvořil několik šancí, aktivní hrou si vynutil několik standardních situací, ale ke gólu nevedly.

Nejblíže k němu měl Vrána, který přímo z rohu trefil tyč.  Po přestávce hra Slovanu poklesla a dvě nebezpečné situace si vytvořily Boskovice. Slovan se dostal do vedení  v 64. minutě, kdy se pěknou křižnou střelou prosadil Jiří Peřina a konečnou podobu výsledku dal o osm minut později Nedvěd, který se trefil z hranice velkého vápna přesně k tyči a pojistil výhru domácích.

„První poločas byl z naší strany po herní stránce v pořádku, ale byli jsme málo důslední v koncovce. Ve druhém poločase jsme ve středu zálohy málo běhali a soupeři dali prostor. Paradoxně, kdy se nám tolik herně nedařilo, tak jsme vstřelili dva pěkné góly. V součtu obou poločasů jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Za první poločas si pochvalu zaslouží celý tým. Mám radost, že se nám podařil vstup do jarních bojů a na výkon z prvního poločasu navážeme i na Dostě Bystrc," přeje  trenér U17 Petr Veselka.

Góly: 64. J. Peřina, 72. Nedvěd. Rozhodčí: Čamra. ŽK: 1:0. Poločas: 0:0. H. Brod: Vaněček – Havel, Prchal, L. Peřina, Látera (55. Tajovský) – Vrána, Báča (41. J. Peřina), Henek (63. Grubauer), Megela – Nedvěd, Fišer (41. Vácha).