DIVIZE ML. DOROSTU

BOHUNICE – H. BROD 2:3
V zápase jara přijeli chlapci z Losů v nejsilnějším složení, tedy i s hráči, kteří nastupují za starší dorost, pro zranění chyběli jenom Dvořák, Klement a Vácha.Také v sestavě domácích figurovali ti nejlepší, co byli k dispozici. Jedinou kaňkou jinak výborného střetnutí bylo nedůstojné umístění zápasu na vedlejší malé hřiště s umělou trávou. Oba týmy začaly s nátlakovým fotbalem plným osobních soubojů. Po čtvrthodince hry šli do vedení chlapci z Losů, když se v konečné fázi nejlépe zorientoval Jagoš. Vstřelený gól dodal hostům potřebné sebevědomí, Slovanisté stupňovali tlak, vytvářeli si slibné šance, žel chybělo však pohotové zakončení.

Do druhého poločasu šli Broďáci se snahou vstřelit co nejrychleji gól, což se také podařilo.Po perfektně sehrané křídelní akci zakončoval již do opuštěné bohunické svatyně Pleva. Po hodince hry přinesla uklidnění třetí branka Němce, který si skvěle naběhl na centr z pravé strany a hlavou do protipohybu gólmana zavěsil na 0:3.  Slovan se nadále tlačil dopředu, uhodilo však na druhé straně, když domácí kapitán Smetana vymetl pavučinku v levém rohu brodské branky. To domácím pomohlo vrátit se do zápasu. Bohumínští mladíci chlapce z Losů v následujících  minutách přehrávali a využili hrubky v brodské obraně ke vstřelení kontaktního gólu na 2:3, Slovan opět hru stabilizoval a více již soupeři nepovolil. „Musím vyzdvihnout kolektivní výkon a zejména nasazení v prvním poločase. Těší mě, že jsme svého největšího rivala v sezoně v obou střetnutích dokázali porazit a získat tříbodový náskok.  Máme před sebou ještě čtyři utkání, na první místo již nikoho nepustíme," je přesvědčen vítězný kouč Tomáš Bárta.

Góly: Smetańa, Drahoš – Jagoš, Pleva, Němec. Rozhodčí Novák. ŽK: 1:1.Diváci: 30. Poločas:0:1. H. Brod: Pazderka – Burjetka, Adam, Jagoš, Svoboda – Pleva, Polívka (53. Klouček), Franc, Rosecký, Prchal (74. Jaroš) – Němec (78. Megela).

Alois Svoboda