Nejprve ve 34. minutě vyloučil po vzájemné potyčce domácího Provazníka a novoveského Zdražila.  V průběhu prvního poločasu byl ještě napomínán žlutou kartou brodský Jindřich Kučera za údajně nafilmovaný pád ve vápně soupeře. „Kučera se dušuje, že to byl jasný faul, těším se na video," řekl brodský manažer Jaroslav Holcman.

Zbytečný faul

Na druhé straně se žlutil za fauly kapitán Bureš a Řeháček. Po přestávce karetní hra pokračovala. Nejdříve druhou žlutou viděl kapitán Bureš, ale k překvapení všech i delegáta Karla Zdražila zůstal tento hráč na hřišti, než ho chytře trenér Machatka vystřídal.

„Rozhodčí uvedl, že údajnou kartu v prvním poločase viděl hráč číslo šest (Radek Novotný – pozn. autora), nikoliv Petr Bureš kapitán hostí," kroutil hlavou Holcman. Potom přišla 78. minuta a zbytečný faul brodského Kučery na půlce hřiště, ale ten se tentokrát předčasně sprchovat šel.

Dvě minuty před koncem si o druhou žlutou řekl i hostující Martin Řeháček a napodobil tak Kučeru. „Myslím, že to utkání nebylo zákeřný a hrálo se v nějakých odpovídajících mantinelech. S hosty jsme se shodli na tom, že rozhodčí Čamra ze zápasu udělal frašku. Bylo to katastrofální řízení," má jasno Holcman.

Drahé oplácení

„Byl to úplně normální zápas, akorát že rozhodčí z toho udělal hroznou zápletku. Na tom jsme se shodli i s trenérem Kolesou. Poprvé vylučoval asi správně, já to neviděl, ale Provazník prý bez míče kopl Zdražila a ten mu to oplatil. Od Zdražila to byl zkrat, takhle starej chlap se nechá vyprovokovat, moc to nechápu," vyprávěl novoveský kouč Vítězslav Machatka a pokračoval: „Petr Bureš měl jen jednu kartu, tu druhou ukázal rozhodčí úplně někomu jinému, takže tam se není o čem bavit. A ty další dvě červené byly po běžných zákrocích, rozhodčí nastavil nesmyslně přísný metr. Třeba Řeháček dostal první žlutou za to, že řekl pomeznímu, že byl míč v autu," kroutil hlavou Machatka a dodává: „Hráči by si ale měli uvědomovat, že kartami oslabují družstvo i na další zápasy."

Machatka se teď ocitá před nedělním zápasem se Sapeli Polná v těžké situaci. Kvůli kartám si nezahrají oba stopeři a při zranění Havlíka kouč nemá kde brát. „Doufám, že už bude Havlík v pořádku, protože jinak vážně nevím, koho postavím."