Lídr tabulky z Havlíčkova Brodu přivítal Na Losích beznadějně poslední Pacov a na hřišti to bylo od prvních minut znát. Hosté si za celý zápas nevypracovali žádnou vyloženou šanci.

Hra kočky s myší

K prvnímu gólu dopomohl domácímu celku stoper Kuran, který centr Kavky srazil za překvapeného Čecha. Hned po rozehrávce se míč dostal k Vopršalovi, a ten z dvaceti metrů zvyšoval na 2:0. Když ve 28. minutě zvyšoval Míča na 3:0 po přesné nahrávce Klusáka na zadní tyč, bylo prakticky po zápase a bylo jen otázkou, jaký příděl si Pacov odveze.

Potom zahrozil výborně hrající Vopršal, jeho střílený centr odvrátil Kerouš na roh. Hned po něm se v dobré příležitosti objevil Klusák, tentokrát byl úspěšný gólman Čech. Ve 38. minutě přišla další křídelní akce, kdy Bláha našel před brankou připraveného Vopršala – 4:0.

„Čekal jsem na gól pět zápasů. Prolomil jsem to, tak jsem spokojený," řekl brodský útočník Matěj Vopršal. Ještě před poločasem uvolnil Kavka do brejku Provazníka, ale tuto situaci výborně přečetl pacovský gólman a míč odvrátil do bezpečí. Po přestávce unikl po levé straně Vařejka, jeho pokus skončil nad hostující brankou.

V 53. minutě si Vopršal mohl připsat hattrick, ale zřejmě se mu ho nechtělo v kabině zaplatit, jinak si těžko vysvětlit, proč Provazníkovu milimetrovou přihrávku z malého vápna přestřelil.

I druhý poločas načal střelecký účet vlastní gól. Střídající Nechvátal nedal ve skluzu Soukalovi šanci, a Pacov se tak dočkal čestného úspěchu. V 67. minutě tvrdě vypálil Míča, jeho střelu Čech neudržel a nabídl dorážku Klusákovi.

V posledních deseti minutách zápasu se ještě prosadil pěknou střelou Kubát a mazáckým zakončením se ukázal Vacek. „Jsem rád, že jsem si po třech letech zažil pohotovější utkání. Naposledy to bylo s Vrchovinou v Hartvíkovicích 9:1. Čas od času je potřeba to mít klidnější. Dnes jsme konečně zahráli fotbal, kreativní, běhavý a hodně útočný, těší mě to kvůli divákům," řekl spokojeně brodský lodivod Richard Zeman.

H. Brod   -   Pacov       7   :  1

Góly: 12. vlastní Kuran, 12. a 38. Vopršal, 28. Míča, 67. Klusák, 80. Kubát, 85. Vacek – 65. vlastní Nechvátal. Rozhodčí: Machač. ŽK: 0:1. Diváci: 150. Poločas: 4:0.

H. Brod: Kučírek (46. Soukal) – Bláha (81. Molák), Novotný, Tůma (46. Nechvátal), Vařejka – Míča (70. Hejkal), Kubát, Kavka, Klusák – Provazník, Vopršal (70. Vacek).

Pacov: Čech – Vlach, Kerouš, Kuran, Pavelec (40. Vlk) – Stejskal, Svoboda, Váňa (73. Dolejš), Bártů (73. Rybčák) – Přibyl, Papež.

Nejlepší hráči: Vopršal, Klusák, Kavka.