MSDL – U19

H. BROD – TŘINEC 0:1
Pro brodské mladíky, trenéra Tomáše Bártu a vedoucího mužstva Davida Němce to byla „labutí píseň", neboť vedení FC Slovan rozhodlo, že starší dorostenci v příští sezóně hrát ligu nebudou a fotbaloví talenti budou zásobárnou pro A i B mužstvo dospělých. Je to škoda, neboť dorostenecká liga měla kvalitní úroveň, fotbaloví mladíci se v ní „otrkali" a získali cenné zkušenosti do dalších bojů. Ani při rozlučce nebyla sestava Slovanu kompletní, chyběli v ní kapitán Rokos, dále Rosecký a Henek.

Oba soupeři se pustili do boje, hrál se svižný a pohledný fotbal, chybělo však koření – góly. Je paradoxem, že aktéři za devadesát minut boje vyslali na branku pouze jedinou střelu a to v poslední minutě zápasu, kdy se ze značky pokutového kopu trefil třínecký Puczok – 0:1.
Jinak to byla neúprosná bitva o střed pole, v níž byli mladíci z města oceli o chloupek aktivnější, a v samém závěru se sportovní štěstí přiklonilo na jejich stranu. Již po čtvrthodince hry musel pro vážné zranění odstoupit Dvořák.

Ozdobou byla evidentní bojovnost hráčů na obou stranách, chuť chlapců do hry. V bitvě o střed pole u domácích chybělo rozdělování míčů zraněného kapitána Rokose, v obranné fázi dominoval řízný Svoboda, v útoku nejvíce zlobil obranu ocelářů rychlý Haala.

Do přestávky byl nejblíže ke gólu Němec, jeho střelu zastavilo břevno. Moravané byli v poli o trochu aktivnější. Již se zdálo, že utkání skončí spravedlivou bezbrankovou remízou, tajenku však rozluštila až poslední minuta zápasu. Hráči z Losů faulovali v trestném území a nařízený pokutový kop s jistotou proměnil Puczok a jásali mladíci ze severní Moravy.

Góly: 90. Puczok (PK). Rozhodčí: Hájek. ŽK: 3:3. Diváci:40. Poločas: 0:0. Havlíčkův Brod: Pazderka – Heto, Hloušek (46. Adam), Svoboda (61. Nedvěd), Burjetka – Dvořák (17. Antoš), Havel, Dočekal, Němec, Báča – Haala.

Alois Svoboda