I tak lze nazvat víkendový šlágr 18. kola krajského přeboru. Fotbalisté Velké Bíteše přivítají v nedělních 10.15 čtvrtou Přibyslav.

„Pochopitelně nám těmi výhrami pomohli se ještě více odlepit. Jen to potvrzuje, že sem přijede nepříjemný, dobře kombinačně vybavený tým se šikovnými hráči, proti kterému se hraje opravdu těžko," složil poklonu hostům velkobítešský kouč Jaroslav Kubec.

Přibyslav jede na pomezí Vysočiny a Jihomoravského Kraje s čistou hlavou. „Doma jsme dvakrát vyhráli, nemáme v Bíteši co ztratit," usmívá se hostující kouč František Prchal.

Jeho týmu soupeři ze špice vyhovují. „I když je Bíteš typem mužstva spoléhající na pevnou obranu a nakopávané míče, jde stále o fotbalovější celek, než ty ze spodku tabulky, které nás čekají po ní. Na Polnou jsme si věřili, proti Jemnicku jsem šli s tím, že nemáme co ztratit. Nakonec se nám obě utkání podařila zvládnout," ohlíží se Prchal za dvěma předchozími zápasy, ve kterých Přibyslavští získali cenných šest bodů při skóre 4:0.

Bez stresu a v pohodě jdou do zápasu i domácí. V čele mají luxusní sedmibodový náskok a navíc stále deklarují, že postup není žádnou prioritou.

„Všichni se tady fotbalem bavíme a neděláme z něj žádnou vědu. Tým je v patrech, ve kterých nikdy nebyl, panuje pohoda," říká Kubec, ovšem vzápětí dodává: „To ale neznamená, že chceme doma prohrát, budeme chtít tenhle zápas zvládnout."

Spartak ovšem nebude kompletní. Citelnou ztrátou bude absence vykartovaného kapitána a lídra obrany Střechy. Nejistý je i start Dvořáka, který hraje se sebezapřením. „Má natažený, možná i natržený sval, ale na nic se nevymlouváme, musíme to zvládnout i bez nich," tvrdí Kubec.

Hosté z Havlíčkobrodska přijedou kompletní. „Cesta je samozřejmě dlouhá a na dopolední čas také nejsme zvyklí, to bude hrát do karet domácím. Ale to určitě není příčina, proč jsou první a ještě ani jednou neprohráli. Je to kvalitní celek a pro nás je motivací, abychom ho obrali o body," říká Prchal.

I když jeho mužstvu patří lichotivá čtvrtá příčka, stále se dívá především pod sebe.

„Do jara jsme šli s prioritou se co nejdříve zachránit. Tomu jsme se díky dvěma vyhraným domácím zápasům přiblížili, ale když se podívám na situaci v divizi, tak je stále potřeba být obezřetný," varuje Prchal před možným navýšením počtu sestupových míst.

Podzimní zápas v Přibyslavi skončil výhrou Velké Bíteše 2:1.