Havlíčkův Brod s přehledem uspěl v Pacově. Nová Ves smetla Rapotice. Jen hráči Sapeli Polné museli utkání v Želetavě otáčet.

PACOV – H. BROD 0:3

Třicet minut nebylo prakticky znát, že se potkávají týmy, které ještě v červnu dělila dvě patra soutěží. Hosté byli sice častěji na míči, ale Pacov se velmi dobře pohyboval, takže v obraně favoritovi skulinky nenabízel. Pak se začal lámat chleba. J. Zabloudil získal na polovině míč, byl z toho brejk domácích, který zakončil Z. Rybčák střelou vedle.

Hosté trestali z protiakce, o poznání lépe umístěnou střelou se prezentoval Štědrý. Než se Pacov rozkoukal, inkasoval podruhé. S rozehrávkou váhal Kuran, přišel o míč, Veselský našel přihrávkou z křídla J. Henka a bylo to 0:2. Od těch chvil byli hosté pány hřiště, hráli, co potřebovali. Jejich postup pečetil v 51. minutě z blízka dorážející Hejkal.
Góly: 32. Štědrý, 34. J. Henek, 51. Hejkal. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 0:2. Pacov: M. Zabloudil – Bártů, Pavelec, T. Kuran (59. Podolský), M. Kerouš (65. Pražák), Kostroun, J. Zabloudil, L. Rybčák, Z. Rybčák, Bezemek, Tomovič (70. Miskai). H. Brod: J. Kubát – Svoboda, Plíšek, Novotný, Henek, Prchal (81. D. Henek), Hejkal, Tuhý, Teplan (46. Háněl), Veselský, Štědrý (61. Němec).

RAPOTICE – N. VES 1:8

Domácí začali utkání s favorizovaným soupeřem neproměněnou šancí Petra Matouška. Jak se dávají góly, předvedli hosté už v osmé minutě, kdy otevřel skóre Ondřejka, který do konce úvodní dvacetiminutovky zaznamenal hattrick. A pak se duel změnil v hru kočky s myší. Nová Ves o osudu utkání rozhodla už v prvním poločase, který vyhrála vysoko 4:0 a po změně stran vítězství zvýraznila stejným počtem branek.

Rapotice se dočkaly čestného úspěchu až proměněnou penaltou kapitána Milana Laše devět minut před koncem. Poslední slovo však měli Novovesečtí, kdy na konečných 1:8 upravil Komínek.

„Celých devadesát minut jsme jen bránili a v oslabené sestavě na víc neměli. Účastník krajského přeboru nás přehrál ve všech směrech," uznal rapotický trenér Karel Kovařík, který musel do zápasu nastoupit.
Góly: 81. Milan Laš (PK) – 8., 11. a 20. Ondřejka, 27. a 62. J. Starý, 49. Havlík, 73. O. Starý, 86. Komínek. Rozhodčí: Kučerík. ŽK: 3:1. Diváci: 90. Poločas: 0:4. Rapotice: T. Laš – Opálka, P. Sobotka, Milan Laš, Švarc – Dobeš, Kovařík (46. Zezula), Slaný, Dvořáček – M. Sobotka (59. Císař), P. Matoušek. N. Ves: Čížek – Havlík, Komínek, Krejčí (61. Jakub Nečas), P. Šandera, J. Šandera, Jan Nečas, F. Nečas, J. Starý, Ondřejka (46. Tomáš Novotný II.), Tomáš Novotný I. (46. O. Starý).

ŽELETAVA – SAPELI POLNÁ 2:3

Utkání hrané za mírné převahy hostů nabídlo šance na obou stranách. Domácí poslal do vedení Tomáš Vrbka, který z penalty potrestal faul na Michala Vrbku. Želetavský útočník ve 40. minutě zakončil individuální akci parťáka Vojtěcha Čurdy, který mu přihrál pod sebe a zvýšil. Hráči Sapeli snížili vzápětí Mackem, též z pokutového kopu.

Oba týmy do druhé půle prostřídaly sestavy. Polenští otočili zápas v závěrečné desetiminutovce zásluhou Dvořáčka a Maška a mohou se těšit na jarní boje v poháru. „Byl to z naší strany odbojovaný výkon. Soupeř nás sice přehrál, ale generálka to byla dobrá," těšilo i přes porážku želetavského trenéra Martina Čurdu.

„Domácí hráli velmi dobře a my prohrávali už 0:2. Ale musím pochválit kluky, protože zahráli výborně na morál. Ve druhé půlce je nepustili k zakončení, a byla otázkou času, kdy vyrovnáme, a naštěstí jsme to i otočili. Jsme spokojení. Možná někdy lepší vyhrát takhle, než jednoznačně. Ti kluci tam odevzdali vše," doplňuje kouč Sapeli Polná David Votava.
Góly: 16. a 40. T. Vrbka (první z PK) – 41. Macko (PK), 80. Dvořáček, 86. Mašek. Rozhodčí: Voneš. ŽK: 1:0. Diváci: 37. Poločas: 2:1. Želetava: Tománek – Malík – Polenda, Šrutka, Ondráček – Michal Vrbka, Simandl, Kabelka, Vladeka – V. Čurda, T. Vrbka. Sapeli Polná: Babínek – Špendlíček, Příhoda, Fic (46. Mašek), Zamazal, Brnický, Vacek, Macko, Lokvenc (46. Padrnos), Navrátil, Dvořáček.

V. BERANOV – CHOTĚBOŘ B 4:1

Začátek se nesl ve vyrovnaném duchu. Ačkoliv domácí měli míč více pod kontrolou, tak se na první trefu utkání čekalo až do závěru poločasu. To domácím vyšla akce po lajně, kterou zakončil Eliáš, a odražený míč uklidil do sítě Ganwzohl. Na těžkém terénu to byl i ve druhém dějství spíše boj, ale gólových tref se urodilo víc. Jonáš po hodině hry zvýšil na 2:0, a když chotěbořský D. Čapek přiblížil svůj tým na kontakt, zasáhl znovu Jonáš, který svým druhým gólem Velký Beranov uklidnil. Pečeť postupu do 3. kola Ježek Cupu dal za chvíli Molva, takže domácí mohli slavit.

„Bylo to docela vyrovnané, nám moc nesedělo, že se hrálo na mokrém terénu, ale myslím, že jsme to zvládli dobře. Ten inkasovaný gól nás naštěstí nakopl, a ten třetí hosty zlomil. Jdeme dál, a budeme hrát myslím s Havlíčkovým Brodem, což je paráda a výzva," zhodnotil jeden z hráčů Beranova Petr Tomášek.
Góly: 44. Ganzwohl, 63. a 80. Jonáš, 83. Molva – 79. D. Čapek. Rozhodčí: Stehlík. ŽK: 1:1. Diváci: 30. Poločas 1:0. Velký Beranov: Markovič – Tomášek, Štumar, P. Kittler, Smejkal – Křenek, Eliáš, R. Kittler, Matějíček – Jonáš, Ganzwohl. Chotěboř B: Chalupa – Neuvirt, D. Čapek, M. Čapek, Ledvinka – Pfeffer, Běloušek, Turek, Doležal – F. Janda, Bělovský.