Jenže toho ve vzájemném zápase zastínil domácí lodivod Richard Zeman, který soupeře zaskočil dvěma tahy. První byl, že se zápas odehrál na umělé trávě, ale především všechny překvapil nasazením futsalisty Michala Mareše.

„Pro domácí bylo správné řešení, že se zápas odehrál na umělé trávě," řekl na úvod hodonínský trenér František Komňacký a dodal: „Nasazení Michala Mareše mě víceméně překvapilo. Já ho znám z televizních futsalových přenosů. Myslím si, že mu vyhovoval povrch, jeho nasazení mělo svou podstatu a logiku. V týmu nějak zvlášť nevyčníval, ale prostě zapadl do toho bojovného mužstva. Hodně toho oběhal, když měl míč, tak to nepokazil. Určitě tomu týmu pomohl."

K odehrání zápasu na umělé trávě se rovněž vyjádřil domácí trenér Richard Zeman: „Dali jsme si zápas s Hodonínem na umělou trávu, která našemu dorosteneckému pojetí hry svědčí lépe a dnes účel světil prostředky."

Zápas výsledkově odstartovala čtrnáctá minuta, kdy byl ve vápně faulovaný brodský útočník Plichta a kapitán týmu David Kavka si s pokutovým kopem poradil. Hosté byli po celý zápas lepším týmem, ale bojovní Slovanisté je do velkých šancí nepouštěli. Hodonín kopal exbrněnským Poláchem spousty standardních situací. Po jedné z nich se k hlavičce dostal Šturma, ale hlavičkoval vysoko nad Kubátovu branku. V 65. minutě se kopl pokutový kop i na druhé straně. K jeho exekuci se postavil opět zkušený Polách, který nejdříve poslal míč to tyče, ale s dorážkou už problém neměl. Rozhodnutí padlo o jedenáct minut později, kdy „plichtu" odmítl útočník Plichta, prošel mezi hodonínskými stopery a s klidem prostřelil Petráše.

„Soupeř potvrdil, že je v divizi nejlepší, má vynikající individuality na čele s Tomášem Poláchem a ví, co má hrát. My jsme zápas prostě odjezdili, měli jsme konečně i štěstí, měli jsme dobré individuální výkony a odhodlaný, bojovný výkon. Dočkali jsme se vítězství, které jsme k postavení tabulce moc potřebovali. Máme ještě před sebou tři zápasy a potřebujeme v nich získat minimálně čtyři body, abychom byli pro jaro v kontaktu, mohli v zimě posílit a na jaře divizi zachránili," má jasno Zeman. Jeho protějšek odjížděl z Losů hodně zklamaný. „Fotbalově jsme byli lepší, ale nebyli jsme lepší v proměňování příležitostí a to je samozřejmě podstatné a rozhodující. Musím říci, že mě moje mužstvo tady velmi zklamalo. Necítil jsem z hráčů nějakou touhu zlomit utkání, které se pro nás nevyvíjelo dobře. Technicky a kombinačně jsme byli lepší, ale těch šancí bylo poměrně málo. S těmi, co jsme si vypracovali, jsme nenaložili dobře. Soupeř hrál bojovně, to se dalo samozřejmě čekat. My jsme si měli situace, ze kterých jsme dostali branky pohlídat lépe. Hráč, který utíká ze šestnáctky je faulovaný, to je školácká věc. A při druhém gól nám Plichta uteče mezi dvěma stopery, to by se týmu, který chce hrát o špičku, stávat nemělo," dodal Komňacký.