Přesto mohou být v Pohledu spokojeni. Na podzim odepisovaný tým trenéra Petra Veselky, který se v polovině soutěže krčil v sestupovém pásmu s pouhými osmi body, uhrál na jaře pěkných dvacet bodů, což mu zaručilo setrvání ve druhé nejvyšší krajské soutěži i v příštím roce.

„Největší rozdíl oproti podzimu byl ten, že jsme hráli se stabilnějším kádrem a do základní sestavy jsem nemusel dramaticky zasahovat," řekl na úvod pohledský trenér Petr Veselka. Jarní tažení pro Pohledské začalo už na podzim v předehrávaném kole, kdy na domácím hřišti porazili Věžnici. „Byly to pro nás důležité tři body a měli jsme klidnější zimní přípravu. Ta sice neproběhla podle mých představ, hráčů co k ní přistoupili zodpovědně, bylo málo," podotkl pohledský kouč. Na jaře si Pohled připsal pět proher s Ledčí, Luky nad Jihlavou, Speřicemi, Kamenicí a poslední pelhřimovskou rezervou.

„Právě zápas s Pelhřimovem B byl náš nejhorší výkon. Soupeř hrál pouze s deseti hráči, z naší strany došlo k podcenění, vytratila se lehkost z předešlých zápasů a především nasazení s bojovností," vrátil se k nepovedenému zápasu Veselka. Naopak ho potěšily výkony proti Polné B, Pacovu a Havlíčkově Borové. „Polnou B i Pacov jsme doma zaskočili brzkým vedení, ale utkání s Havlíčkovou Borovou byl hlavně divácky nejlepší zápas. Hrálo se především v prvním poločase nahoru dolů, nebyla nouze o zvraty v průběhu zápasu a po přestávce obránce Pospíchal rozhodl o divoké výhře 4:3, která nakonec znamenala záchranu v soutěži," měl jasno pohledský lodivod.

TŘINÁCT STATEČNÝCH

Základ záchrany ovšem Pohled postavil už výhrou o týden dříve na hřišti Bedřichova, kde vyhrál 3:2. „K zápasu jsme odjeli bez gólmanů Vašíčka a Růžičky, do branky se postavil třetí pohledský brankář Langpaul, který nás dokázal v kritických momentech podržet a rozhodující bylo, že jsme Michalem Sobotkou dokázali hned po vyrovnání na 2:2 vstřelit nakonec rozhodující gól," vystihl důležité momenty Veselka.

A co pro Pohled znamená záchrana? „Po radosti nás nyní čekají především starosti se skladbou týmu pro nadcházející sezonu. Odešel nám Petr Slanař do Havlíčkova Brodu, Josef Eis do Přibyslavi a z pracovních a rodinných důvodů ukončil činnost obránce Lukáš Sobotka, což byli hráči základní sestavy," prozradil Veselka a dodal: „Nejen těmto klukům, ale všem třinácti statečným, se kterými jsme jaro odehráli, patří poděkování. V základní sestavě nastupovalo pět hráčů, kteří donedávna hráli pouze třetí třídu za náš B-tým, proto záchranu beru jako malý zázrak a na druhou stranu těší fakt, že se tito hráči s vyšší soutěží popasovali více jak dobře."

POHÁROVÉ TAŽENÍ

Pohled se neztratil ani v krajském poháru. V prvním kole vyřadil Štoky, následně po penaltovém rozstřelu účastníka krajského přeboru Přibyslav a narazil až v semifinále s Chotěboří, se kterou doma prohrál vysoko 7:1.

„Pohár mohu hodnotit jen kladně. Bylo to určitě pro kluky zpestření sezony. Jen mě mrzí, že jsme v semifinále nemohli hrát kompletní, určitě bychom Chotěboř potrápili více než jen v prvním poločase. Každopádně Chotěboř prokázala svou kvalitu, což potvrdila svým celkovým vítězstvím v poháru," řekl na závěr pohledský lodivod.