Ještě před vánoci proběhla schůzka mezi starostou Janem Teclem s vyjednavači za FC Slovan, která fotbalisty naladila k dohodě. Podle oficiálního prohlášení zástupců FC Slovan mělo dojít k nalezení konkrétních způsobů pro to, aby mohl fotbal v Havlíčkově Brodě pokračovat pod stávajícím a dobře pracujícím vedením. Ovšem po svátcích bylo vše jinak. Ještě schůzka rodičů s vedením města minulé úterý nasvědčovala k dohodě mezi klubem a městem.

„Město chce fotbalu pomoci a dohodnout se, aby fotbal v Brodě působil dále," řekl jeden z rodičů, což potvrdila i místostarostka Ivana Mojžyšková: „Schůzka s rodiči proběhla v přátelském duchu." Na jednání města, které zastupoval starosta Jan Tecl (ODS), místostarostka Ivana Mojžyšková (ČSSD) a Libor Honzárek (TOP 09) s jednateli klubů (Richard Zeman a Lukáš Koblížek jsou určeni k vyjednávání za klub – pozn. autora) došlo trochu k překvapivému postoji. „Dozvěděli jsme se, že město o dalších možných formách finanční pomoci fotbalovému klubu budou jednat až s novými zástupci vedení FC Slovan," řekl jeden ze zástupců a trenér A-týmu Richard Zeman.

Poté si vzala slovo místostarostka Ivana Mojžyšková, která zástupcům Slovanu oznámila, že má na pozici předsedy spolku FC Slovan připraveného kandidáta a zkušeného TOP manažera v jedné osobě. Na něm bude i složení nového výboru. Nového předsedu měla Ivana Mojžyšková představit do konce týdne.

„Pokud se paní Mojžyškové povede sehnat TOP manažera, který zná fotbalové prostředí, má kontakty a dokáže sehnat peníze, tak bude mít můj obdiv, protože brodský fotbal takového manažera hledá už dvacet let," řekl Richard Zeman.

Každopádně do konce minulého týdne paní Mojžyškovou žádný nový předseda FC Slovan představen nebyl. Podle dostupných informací se má jednat o bývalého šéfa ČD Cargo Oldřicha Mazánka. Ten ovšem Deníku ve čtvrtek dopoledne přiznal, že mu do Prahy žádná taková informace nebo nabídka nepřišla, ale skutečnost byla poněkud jiná. Už týž den měl Oldřich Mazánek večerní schůzku se zástupci FC Slovan, na které mu byla objasněna situace kolem brodského fotbalu. „Panu Mazánkovi byla vysvětlena ekonomika klubu a dosavadní jednání s městem," prozradil odstupující předseda FC Slovan Ondřej Pavlas a dodal: „Nyní se má pan Mazánek sejít se zástupci města a do konce tohoto týdne se rozhodnout o působení v brodském fotbale."

Ve hře byl i Jaroslav Tvrdík

Druhé jméno, které se s brodským fotbalem skloňovalo, bylo Jaroslav Tvrdík. Bývalý ministr obrany, ředitel Českých aerolinií a nynější místopředseda dozorčí rady SK Slavia Praha pochází právě z Havlíčkova Brodu.

„Nebyl by to člověk do vedení brodského fotbalu, ale mohl by za něj bojovat a podporovat ho," řekla ve čtvrtek odpoledne o „utajeném" jménu Ivana Mojžyšková. V pátek ráno už řekla: „Toto jméno si škrtněte."

Tento týden bude pravděpodobně týdnem „T" pro brodský fotbal a uvidíme, jak klíčová jednání dopadnou.

Přehled fotbalových dotací na Vysočině

Jihlava: 320 členů, 15 týmů,  dotace 6 000 000 Kč, částka na osobu 18 750 Kč
H. Brod: 296 členů, 15 týmů, dotace 1 700 000 Kč, částka na osobu 5 743 Kč
Třebíč: 105+200 členů, 9+11 týmů, dotace 3 074 000 Kč, částka na osobu 10 078 Kč (HFK + FŠ)
Žďár n. S.: 168 členů, 10 týmů, dotace 830 900 Kč, částka na osobu 4 945 Kč
Pelhřimov: 174 členů, 11 týmů, dotace 1 348 000 Kč, částka na osobu 7 747 Kč
V. Meziříčí: 195 členů, 12 týmů, dotace 1 235 000 Kč, částka na osobu 6 333 Kč
Poznámka: V Třebíči hrají dva mládežnické fotbalové kluby