V něm se odehrálo okresní derby mezi Chotěboří a Přibyslaví. Trápící se Chotěboř potvrdila herní i výsledkový útlum i v tomto zápase. „Věděli jsme, že domácí nejsou v optimální pohodě, proto jsme si jeli pro nějaké body," řekl na úvod přibyslavský trenér Radek Havlíček. Jeho slova začali Přibyslavští naplňovat už v desáté minutě. To chybu gólmana Vykoukala, který nezachytil centr, potrestal záložník Michal Jaroš.

O tři minuty později se o první slovo přihlásil pozdější muž zápasu Matěj Vopršal. Ten si naběhl na centr L. Vykoukala a hlavou poslal Přibyslav do dvougólového vedení. „Hráče připravujeme, v jakých prostorech se kdy mají pohybovat a oni si na hřišti dělali, co chtěli. Nezachytili jsme vůbec začátek utkání a to se v našem rozpoložení, v jakém jsme, těžko otáčí," smutnil na úvod chotěbořský kouč Josef Soural. Po půl hodině hry se Matěj Vopršal radoval podruhé. Nebezpečí opět začalo ze strany, kdy Vopršalův nepřesně trefený míč s pomocí teče skončil za překvapeným Vykoukalem. Přibyslavský snajpr mohl ještě do poločasu uzavřít hattrick. Jeho bratr Jaromír se drzým průnikem dostal do vápna, kde byl faulován, ale Matěj pokutový kop neproměnil. Jak s touto výhodou naložit, ukázal po změně stran domácí Šimoňák. Ten byl v 55. minutě faulován Pochopem a sám bezpečně Pazderku z bílého puntíku překonal. Domácí tento gól trochu namotivoval, ale jejich snaha s výsledkem něco udělat vydržela pouze deset minut. Čtvrt hodiny před koncem se hattricku přeci jen Matěj Vopršal dočkal, když využil otevřené obrany a samostatný únik proměnil.

„Jsem zklamaný, naštvaný ani nevím, jak mám své pocity popsat. Bylo to vyrovnané utkání, soupeř byl lepší v koncovce. Prohráli jsme našimi chybami. Nic nám teď nepřeje. Prohrát se může, ale ne takto. Chybí nám nasazení, agresivita a dodržování taktických pokynů," kroutil hlavou Soural. S výsledkem i s předvedenou hrou byl naopak spokojený přibyslavský trenér Radek Havlíček. „Ani si nepamatuji, kdy Přibyslav naposledy v Chotěboři vyhrála. Samozřejmě jsme nečekali, že v poločase povedeme o tři góly, bylo to příjemné překvapení. Mrzí mě, že se ve druhém poločase hrálo až za hranicí pravidel, o čemž svědčí počet žlutých karet (3:6) a neproměněný pokutový kop. Zápas střelecky vyšel Matějovi Vopršalovi, ale pochvalu zaslouží celý tým," dodal Havlíček.