Celek z Jihlavska přešev semifinále přes Pacov, kde zvítězil 3:2. Rapoticím stačila jediná branka na to, aby vyřadily Hartvíkovice. Teď však vyhraje jen jeden z nich.

Rapotický „double“

A oba si chtějí pohár potěžkat. „Pro nás to bude takový vrchol sezony. Klukům to tvrdím už delší dobu. Když se nedaří ta celoroční soutěž, tak upínáme pozornost alespoň na pohár. Dáváme tomu přednost, a když už jsme se dostali až do finále, tak je náš cíl to vyhrát,“ tvrdí trenér Velkého Beranova Kamil Eliáš. „Motivaci máme jasnou. Jdeme do toho, že chceme vyhrát,“ přidává se kouč Rapotic Karel Kovařík, jehož tým právě o víkendu oslavil předčasně postup do I. A třídy, a může získat „double“! „To by bylo skvělé. Vezeme se na takové vítězné vlně, na jaře jsme ještě neprohráli a chtěli bychom v tom pokračovat a dotáhnout to do vítězného konce,“ doplňuje Kovařík.

Oboustranný respekt

Oba týmy se dobře znají z „bétřídy“, takže překvapit se něčím novým, bude těžké. Větší respekt by měl budit lídr soutěže z Rapotic. „Soupeř je to kvalitní, zkušený. Známe je dobře a mě trochu překvapuje, jak jsou suverénní. Asi je to těmi zkušenostmi, že dokáží ty vyrovnané zápasy vyhrávat,“ říká na adresu Rapotic trenér Eliáš. Ovšem i jeho svěřenci podle rapotického trenéra Kovaříka mají sílu, což dokázali na podzim, když suverénovi soutěže přichystali jednu ze dvou porážek. „Je to kvalitní tým v čele s kanonýrem Ganzwohlem, budou nebezpeční, bude to těžké utkání,“ předvídá kouč.

Ilustrační foto
Fotbalové okresní soutěže mužů

Ani jeden z finalistů ale nebude mít výhodu domácího prostředí. Ježek Cup vyvrcholí v Polné. Výkop je naplánovaný na 17.30. „Asi bychom měli mít výhodu trochu my, máme to blíž, ale nám se dlouhodobě v těchto městech nedaří. Výhoda to asi není, ale pro nás úspora času, tak to bereme a jedině dobře, když nám tam lidi budou fandit. Těšíme se na to a porveme se o to,“ reaguje Kamil Eliáš. „Výhoda možná bude, že jsme to hřiště poznali, hráli jsme tam nedávno s Polnou B, ale jinak moc fanoušků asi nepojede, protože je to v týdnu a je to daleko. I my jedeme auty,“ doplňuje Karel Kovařík.

Kompletní Beranov

A v jakých sestavách vůbec týmy nastoupí? Tady se ohlasy trenérů rozchází, jelikož jedni budou takřka kompletní, druzí budou spoléhat na hráče, kteří nebyli tolik vytěžovaní. „Jelikož na tom pracuji již měsíc, tak se povedlo, že budeme kompletní, když tedy nepřijde nějaké zranění. Kluci se zachovali dobře, berou to vážně, takže budou i ti, co chodí na směny,“ mne si ruce kouč Velkého Beranova. „Bohužel už dva hráči jsou na dovolené, jsou tam i zranění, takže nastoupíme s hráči širšího kádru, ale i ti se určitě budou snažit,“ nebojí se trenér Rapotic.

Aby toho ze vzájemných soubojů nebylo málo, tak se oba celky střetnou hned v neděli v Beranově v rámci 25. kola I. B třídy skupiny B! Poražený tak bude mít po čtyřech dnech možnost nezdar oplatit.

Fotbalisté Kostelce důležitý domácí duel s Bedřichovem zvládli.
Kostelec otočil derby s Bedřichovem