Místo toho však viděli diváci ve Velkém Meziříčí v zápase vloženého 15. kola selanku. Oslabený tým havlíčkobrodského Slovanu na silného soupeře nestačil ve všech směrech a domů se vracel s vysokou porážkou 7:1.

„Odjeli jsme do Velkého Meziříčí bez obránce Berkyho a tří futsalistů (Slováček, Koudelka, Mareš – pozn. autora) a pro náš omlazený tým to bylo příliš velké sousto," přiznal trenér Slovanu Richard Zeman a dodal: „Ze zápasu však rozhodně nedělám vědu, stejně jako to bylo před tím při sérii tří vítězství v řadě. My se musíme z tohoto propadáku oklepat a v dalších zápasech s přijatelnějšími soupeři uspět."
Gól nepomohl

Havlíčkobrodské fanoušky namlsala právě tři vyhraná utkání, v nichž byl Slovan lepším týmem. Už v 6. minutě se dokonce dostal do vedení a zdálo se, že by pohádka nováčka divize D mohla pokračovat. Jenže konec přišel velmi brzy.

„My jsme se dostali do vedení díky pohotovému Sklenářovi šťastně, ale hned se ukázalo, kdo je na hřišti pánem. Ještě do 25. minuty, kdy Velké Meziříčí vyrovnalo na 1:1, měl Simr na kopačce tři tutové góly. Všechny chytil gólman Soukal. Právě se Simrem a dále Demeterem a Dufkem jsme si vůbec nevěděli rady," pokračuje v hodnocení Zeman.

„Úvod prvního poločasu nebyl z naší strany povedený. Zbytečně složitěji jsme kombinovali a pomalu zakládaly protiútoky. Pořád jsme hráli do plných. Druhý poločas jsme předváděli daleko lepší kombinační hru s mnoha náběhy a krásnými góly. Vše jsme zjednodušili a bylo to na hře znát. Chtěl bych klukům za předvedenou hru poděkovat," radoval se naopak spokojený kouč Velkého Meziříčí Libor Smejkal.

„Pro nás zápas vyzněl hodně nelichotivě, bohužel výsledek odpovídá vývoji na hřišti," dodal Zeman.

V neděli si může Slovan spravit chuť, v domácím prostředí hostí předposlední Tasovice. Vrátí se zpět na vítěznou divizní vlnu?