V jarních odvetách krajského přeboru totiž porazili všechny tři nejlepší týmy z podzimní části. Jenže tentokrát kosa narazila na kámen. Okříšky se jako hodný host tentokrát nechovaly, v souboji čtvrtého týmu tabulky s pátým jasně vládly.

„Nevím, co se stalo. Prostě bylo od začátku zápasu všechno naprosto špatně. Rychle jsme inkasovali po rohovém kopu, a z toho už jsme se neprobrali. Celý zápas jsme nestíhali, za půlku jsme se pořádně dostali teprve po dvaceti minutách," popsal zápas s hořkým úsměvem trenér František Prchal.

Přitom by se zdálo, že by měl normálně zápas probíhat naprosto jinak. Okříšky totiž nepatří mezi obávané týmy na venkovních hřištích. „Soupeř nás dokonale překvapil a my jsme se z toho už nevzpamatovali. Musí to být pro nás do dalších zápasů ponaučení, pro nás to byl nakonec ještě milostivý výsledek," dodává Prchal.

Tým z Třebíčska naznačil svou sílu už před týdnem, když deklasoval Sapeli Polnou doma 5:1. Jenže svěřenci trenéra Petra Dvořáčka mají na jaře do podzimní pohody hodně daleko, takže trenér Gustav Cabúk vysokou výhru nepřeceňoval. Sám jako by však svůj tým v Přibyslavi nepoznával: „Kluci poprvé pokračovali v nastoleném trendu i venku. Hráli jsme ve vysokém nasazení, krátké přihrávky, výměna místa a kombinace. Soupeře jsme přehráli a z počátku k ničemu nepustili," spokojeně říkal.

Dodal však, že před tím měli jeho svěřenci těžké zápasy venku. „Začali jsme v Humpolci a na umělce ve Velkém Meziříčí se hraje hodně špatně. Ani tam jsme ale vyloženě nezklamali."

Cabúk měl dobrý dojem z výborného začátku i druhé půli, kterou jeho tým prý zvládl na jedničku: „Domácí jsme přestříleli, dali čtvrtou branku a jejich gólman ještě měl několik ostrých zákroků. Soupeř sice snížil, ale my jsme na to dokázali odpovědět gólem na 5:1. Jsme spokojení a kluky opět musím pochválit za perfektní kolektivní výkon."