První se uhrála ve Věžnici, kde hrála v neděli o hodinu dříve, než byl úřední začátek (16.00), Havlíčkova Borová. Ta ztratila první body doma v minulém kole proti Dobronínu. Reputaci si chtěla napravit právě ve Věžnici, ale měla velké problémy se sestavou.

„Ve stejný den hrálo naše béčko a Ždírec nad Doubravou. Na střídání byl pouze Jaroslav Veselý, který přijel na poslední chvíli z práce, Adam Paušíma, ten za A-tým ještě nehrál a já," prozradil borovský trenér Roman Brukner. Samotný zápas se vyvíjel podle předpokládaného scénáře. Hrálo se hodně bojovné utkání mezi šestnáctkami obou týmů. Prakticky se zrodila pouze jedna šance na každé straně a zápas skončil bezbrankovou remízou.

„Předpokládal jsem, že se bude bojovat a taky to tak bylo. Největší šanci měl u nás Šejstala, hosté měli břevno. Hrála se nakopávaná, nikdo nechtěl udělat chybu. Jsem rozčarovaný z výkonu rozhodčího Boudy, který nesmyslně vyloučil syna. Byla tam strkanice s hostujícím Blažkem, měl to vyřešit žlutými kartami," řekl věžnický předseda Bohuslav Chalupník. Už před zápasem avizoval borovský kouč Roman Brukner, že by bod bral. Ten jeho svěřenci získali, tak vládla v šatně Borové pozápasová spokojenost. „Ani to nemělo s fotbalem nic společného. Remíza je zasloužená. V 80. minutě jsme nastřelili břevno. My bod z Věžnice bereme," dodal Brukner.

Bod rozhodně nebrali v Ledči. Svěřenci Martina Turka sice prohrávali s Bedřichovem 2:0, ale konečná remíza 2:2 je pro ně málo. „Hosté hráli na brejky a jen míče nakopávali. My z pěti šancí nedali góla, hlavně Bláha, Voplakal, J. Gramer a já. Hosté nás ze standardky a z brejku potrestali. Jejich brejkové situace jsou hodně nebezpečné," řekl hrající trenér Ledče Martin Turek. Remízy Havlíčkovy Borové a Ledče nejvíce nahrály Dobronínu, který se po domácí výhře nad Pelhřimovem B 1:0 vyhoupl do čela tabulky.

Třetí remíza se zrodila v souboji týmů ze spodku tabulky. Do Leštiny přijel poslední Pohled, který měl na kontě jeden bod a hrozivé skóre 5:19. „Doplácíme na úzký hráčský kádr, navíc na marodce je Matěj Sibenbürger, Michal Sobotka, Jan Moučka, přibyl na ni Luděk Freundenreich a Petr Siebenbürger nepřijel do Leštiny z pracovních důvodů. V základní sestavě nastoupili čtyři hráči z B-týmu, který hraje III. třídu," řekl na úvod pohledský trenér Petr Veselka.

Pohled se ale prezentoval velice bojovným výkonem a ke třem bodům měl po přestávce blíže. „Pro oko diváka se nehrál pěkný fotbal. Leština byla v prvním poločase více na míči, ale dostala se pouze do jedné velké šance, kterou David Klement zablokoval. Po přestávce jsme měli více jak dvacetiminutový trvalý tlak, ale tři dobré příležitosti jsme neproměnili, proto bezbrankovou remízu beru jako ztrátovou, protože jsme na šance byli nebezpečnější," měl jasno Veselka a dodal: „Kluky musím za bojovnost a nasazení pochválit. Měli být oceněni třemi body." Remízu nakonec bral domácí trenér David Hospodka: „Byl to smolný zápas pro oba týmy. Asi ve finále je remíza spravedlivá. Trápí nás koncovka jako vloni. My měli nějaké příležitosti v prvním poločase, soupeř po přestávce. Potom jsme měli pouze střely."