V předposledním díle letošní sezony si dokázal záchranu zajistit pouze Pohled. Ten v derby porazil Havlíčkovu Borovou 4:3 a má dostatek bodů a nehrozí mu sestup. „Kluci podali bojovný výkon. Sice jsme se nevyvarovali individuálních chyb, které soupeř dokázal potrestat, ale zachránila nás pěkná střela Vlasty Pospíchala," řekl pohledský trenér Petr Veselka.

V Pohledu byla k vidění pořádná přestřelka. Jen během prvního poločasu padlo šest branek. „Byla to fotbalová divočina, diváci se určitě bavili, ale my trenéři moc ne," usmál se Veselka, který si oddechl a v posledním kole tak jeho celek může už hrát v klidu a ne pod tlakem. „Dobronínu chceme vrátit veškeré porážky za posledních osm let," přeje si lodivod Pohledu.

To Věžnice si musí na oslavy ještě počkat. Otázkou také zůstává, jestli vůbec nějaké budou. Věžnice totiž prohrály v Habrech, ale měly štěstí v tom, že jejich soupeř v boji o záchranu, Rantířov, jen remizoval. Jeden z nich totiž získá černého Petra. Brodský celek musí v posledním kole nutně porazit Pacov a spoléhat na to, že Rantířov nezíská víc než jeden bod.

„Jenže porazit Pacov v současné formě bude obtížné. A navíc Rantířov hraje s Náměští a tam se rozhodne, kdo z nich půjde dolů. Uvidíme, jak to dopadne, ale vidím to černě. Ale jak jsem už řekl, když nejde o život, jde o…," pokrčil rameny předseda klubu Bohuslav Chalupník.

Toho hodně mrzí poslední zápas v Habrech, kde sice jeho celek prohrával 1:4, ale dokázal během pěti minut srovnat. „Jenže smůla se nám lepí na paty. My jsme rozehrávali balon na půlce, trefili jsme rozhodčího. Od něj se balon odrazil k soupeři a ten dal na 5:4," povzdechl si.
Ledeč nad Sázavou si už v uplynulém kole mohla zařídit postup do krajského přeboru. A stačil ji k tomu bod z Leštiny, protože její rival Dobronín, prohrál v Pacově. Jenže Leština na soupeře vlétla jak uragán a ponechala si všechny tři body doma.

„My jsme nezachytili začátek, vlítli na nás. Prvních třicet minut jsme měli velký problém s jejich útočníky Štrosem a Mišovicem," uznal trenér Ledče Martin Turek. Jeho svěřenci se pak snažili s výsledkem něco udělat, ale bez gólového efektu. „Snažili jsme se, ale na jejich kozím plácku to moc nešlo. Nerovný povrch nám ztěžoval kombinaci. Navíc jim fungovala zkušená obrana, a když jsme se přes ni dostali, tak je podržel brankář," dodal.

Ledeč nezachytila nálet Leštiny, ale podle jejího kouče na tom podíl neměla nervozita. „To určitě ne. Teď jsme sice opaření, ale do víkendu je ještě čas, abychom se dali dokupy," věří Turek, který ale tuší, že v Habrech to jeho tým nebude mít jednoduché. „Sice je dobré, že máme vše ve svých rukách. Habry sice padají, ale podle mě nehrají zas tak špatný fotbal," uvědomil si Turek.