To jejich nedělní přemožitel válí, Humpolec na jaře ještě neprohrál. Body ztratil pouze za remízu 1:1 v minulém kole s Chotěboří. O jedinou branku se v prestižním zápase před solidní návštěvou postaral z penalty Jiří Pikl.

„Výsledek je pro nás výborný. Vyhráli jsme zápas venku, navíc většinu času jsme hráli v deseti," zmínil humpolecký trenér Ján Kubík hned na úvod potíž, která pro favorita zápasu nastala už v 10. minutě.

Červený kartonek od rozhodčího uviděl Fikar. „Ztratili jsme míč ve středu hřiště, po kterém následoval kolmý pas domácích. Bohužel ten jsme nezachytili a chybu hasil Fikar faulem. Byla to jasná červená, o tom není sporu," odmítl kouč Humpolce jakékoliv spekulace o oprávněnosti vyloučení obránce.

Přesilovka byla pochopitelně vodou na mlýn Světlé, která usiluje o záchranu soutěže. Jenže vymyslet toho moc nedokázali. „Vůbec se nám nedařilo hrát po stranách, řadu míčů navíc posbíral stoper Procházka, udělali jsme z něj hvězdu," posteskl si jeho protějšek František Polák.

Hosté trpělivě čekali na příležitost a i v deseti nerezignovali na útok. Už pět minut po vyloučení spálil dobrou šanci Pikl. „Hosté hráli dobře v blocích, nemohli jsme se prosadit, nedařila se nám kombinace," krčil rameny Polák.

„Domácí nikam nespěchali, nakopávali míče. My jsme to hráli podobně, což nebyla cesta. Důležité bylo, že jsme do přestávky nedostali gól," přiznal sportovně Kubík.

Tomu se povedlo hru svého týmu restartovat, na druhý poločas nastoupil jiný Humpolec. „Především bylo potřeba hráčům zdůraznit, že musejí hrát svou hru. Nakopávat míče nemělo smysl, protože na to jsme neměli vepředu dost hráčů. Jsem rád, že to pochopili, ve druhém poločase jsme byli i v deseti lepším týmem," nabídl svůj pohled k zápasu Kubík.