Oba soupeře dělí v tabulce pouze dva body, proto v případě úspěchu může Mírovka svého soka z pozice lídra soutěže sesadit. Svěřencům Michala Marka nevyšel vstup do jarních odvet. Nejdříve doma odevzdali body poslednímu Novému Rychnovu a následující kolo prohráli v Černiči. Jenže potom se Mírovka chytila na hřišti rezervy Pacova, kde vyhrála vysoko 6:1, následně to odnesl pěti góly Budíkov a střelecké hody pokračovaly i v Černovicích, tam Mírovka vyhrála tenisovým výsledkem 6:3.

V minulém týdnu přišla další domácí ztráta, Mírovka neudržela jednogólové vedení v derby zápase s Lípou. „Na Lípu jsme byli připraveni, byl jsem se na ně podívat, tak nás absence Radka Slámy nepřekvapila. Věděli jsme, že se zvedají. Jejich styl hry nám nevyhovuje, hrají tvrdě v osobních soubojích a rychle napadají. Chtěli jsme jejich hru přehrát rychlou kombinací a chodit do brejků. Tohle utkání nás nezastihlo v optimální formě, naše hra byla průměrná, až podprůměrná, přesto jsme si vypracovali šest šancí, ale výborně hostům zachytal Vašák a ještě jsme nastřelili dvě tyčky. V 86. minutě byl nakopnutý míč za našeho stopera, který nezkoordinoval pohyb a soupeř vyrovnal," vrátil se k derby trenér Mírovky Michal Marek.

Ten má zmapovanou i hru vedoucích Košetic. „Určitě tam pojedeme s cílem vyhrát. Hraje se nám lépe venku než doma. Už to není nedobytná tvrz, jak tomu bývalo. O výsledek se porveme, ale bude to hodně těžké. Taktiku postavím tak, abychom byli úspěšní a napravili domácí zaváhání. Košetice mě v Herálci herně nepřesvědčily, ale mají kvalitu v záložní řadě a v útoku, takže zejména dopředu jsou hodně nebezpečné a musíme tuto jejich sílu eliminovat," má jasno Marek.

I když mají Košetice v tabulce o dva body více v duelu výhodu domácího hřiště, favoritem se necítí. „Myslím si, že aktuální forma hovoří spíše pro Mírovku. Naším cílem bude neprohrát," naznačil jednatel klubu Miloslav Vejsada a dodal: „Před jarem jsme oslabili, což se ukazuje i na výsledcích. Těší mě, že i přesto se stále držíme na špici tabulky. Byl bych rád, kdyby tento zápas přilákal velkou diváckou návštěvu, která by vytvořila dobrou kulisu pro hráče obou týmů."