Tahák posledního dějství první půlky soutěže se hrál netradičně už v pátek. To bylo na přání Polné, která po utkání měla naplánovanou podzimní rozlučku. Ta jí ale trochu zhořkla, ačkoliv se prosadila jako první. „Mě to připadalo, že ten den nejsme ve hře. Měl jsem to asi postavit víc zezadu, jako s Brodem, ale já tak hrát nechtěl. My jsme navíc opravdu neměli šťávu, a ještě se zranili Barák i Takács. Prostě jsme si nedokázali poradit s jejich důrazem, a triviální chybami jsme jim darovali góly," hodnotí kouč Sapeli Jiří Babínek.

Jeho tým hrál opravdu druhé housle a nedokázal zabránit tomu, aby hosté třikrát po sobě neskórovali. „My jsme si prakticky mimo toho gólu nevypracovali nic, ani se nedá říkat, že bychom mohli atakovat alespoň bod. Myslím si, že jsme to mohli zahrát i lépe, ale už to nejde, kluci toho mají dost," dodává.

Z výhry ve Stáji se tedy radoval tým Ždírce. A to po zásluze. „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a především jsme věděli o specifickém prostředí," řekl na úvod ždírecký trenér Martin Slavík a dodal: „Polná má jiný tým, než který jsem znal z předešlých let, a na tabulce je to vidět. My jsme zaspali trošku úvod utkání, ale potom jsme měli zápas ve všech činnostech pod kontrolou, prosadili jsme se střelecky. Soupeř na lepší výsledek neměl. Jsem spokojený s našim podzimním vystoupením, teď ještě chceme zvládnout předehrávku jarního kola."

Trenér Tatranu nezahálel ani o víkendu a jako hráč byl vypomoci ždíreckému béčku, které se v I. B třídě utkalo doma s Počátky, a slavili vysokou výhru 7:0, ke které jedním gólem přispěl právě i lodivod áčka. „Nejsme zaměřeni jen na sebe, ale zajímá nás i B-tým a dorost. Béčku se snažíme pomáhat, naopak po něm chceme, aby v něm byli zapracovaní kluci z dorostu, které si vyhlédnu. Co se týká mě, rád se aktivně zapojuji i v tréninku, proto jsem si rád za béčko zahrál," doplnil po víkendu spokojený Slavík.

Výsledky 13. kola KP
SAPELI POLNÁ – ŽDÍREC N. D. 1:3
VEL. MEZIŘÍČÍ B – JEMNICKO 1:1
ŽIROVNICE – HAVL. BROD 1:4
JAROMĚŘICE – M. BUDĚJOVICE 3:0
LEDEČ N. S. – CHOTĚBOŘ 1:0
NOVÁ VES – HUMPOLEC 1:1
OKŘÍŠKY – PŘIBYSLAV 0:3

Sestava 13. kola KP. Infografika.Zdroj: Deník

Bilance a góly
2-2-3, góly: 8:12, průměr gólů na zápas: 2,86. Celkem: 48-14-29, góly: 281 (164:117), průměr gólů na zápas: 3,09.

Snajpři
Střelci kola: Nikdo nevstřelil více než dva góly. Celkem: 9 – Veselský (Havl. Brod). 8 – Háněl (Havl. Brod). 7 – Bastl (Okříšky). 6 – Dvořák, Somerauer (oba Chotěboř), O. Šandera (Nová Ves), F. Kříž (Jemnicko), J. Pešek (Ledeč n. S.). 5 – M. Příhoda, F. Dvořáček (oba Sapeli Polná), Štukhejl, P. Novotný (oba Ždírec n. D.), Pospíchal (Přibyslav), Dalík (Humpolec). 4 – Najman (Ždírec n. D.), Trpišovský, J. Gramer, Bláha (všichni Ledeč n. S.), Paťha (Humpolec), J. Šandera, J. Starý (oba Nová Ves), Hanousek (Chotěboř), Liška (Velké Meziříčí B), Barák (Jaroměřice n. R.), Hověz (oba Jaroměřice n. R.), Adamec (Přibyslav).

Neprůstřelní
Čisté konto: Klubal (Jaroměřice n. R.), Bezděk (Ledeč n. S.), Mokrý (Přibyslav). Celkem: 7 – Herink (Sapeli Polná), Pometlo (Ždírec n. D.). 4 – Fuksa (Nová Ves), Kříž (Humpolec), Bezděk (Ledeč n. S.).

Zlí muži
Vyloučení: Ve 13. kole nebyl nikdo vyloučen. Celkem: 31 (15:16).

Ochozy
Diváci: 895, průměr na zápas: 128. Nejvíce: 200 (Jaroměřice n. R. – M. Budějovice), nejméně: 55 (Žirovnice – Havl. Brod). Celkem: 12 946, průměr na zápas: 142. Rekordní návštěva: 320 (Chotěboř – Havlíčkův Brod, 5. kolo a Chotěboř – Ždírec n. D., 7. kolo).

Hvězda kola
Michal Veselský, útočník Havlíčkova Brodu: Gólem a asistencí byl jedním ze strůjců výhry Slovanu v Žirovnici.