„Dostali jsme před sezonou cíl, a ten chceme v neděli pět kol před koncem soutěže dotáhnout do konce. Potom se uvidí, co bude dál," říká brodský trenér Richard Zeman.

V neděli od 16.30 jim Na Losích bude překážkou předposlední tým krajského přeboru Čáslavice-Sádek, ty byly na podzim prvním soupeřem, který Slovan obral remízou 1:1 o první body.

„Víme, v jaké pozici do Brodu jedeme. Máme některé hráče zraněné a vyloučené. Útočným fotbalem tam neuspějeme, budeme vycházet ze zabezpečené obrany. Rozhodně nechceme dopadnout jako Olomouc na Spartě," poznamenal vedoucí mužstva Čáslavic, David Kratochvíl.

Zeman: Nesmíme nic podcenit

Lídr tabulky si v minulém kole přivezl tři body ze Stáje, kde porazili gólem Jakuba Henka Sapeli Polnou, a tímto výsledkem si zajistili pozici pro případné nedělní oslavy.

„Já pevně věřím, že domácí zápas zvládneme přesvědčivě. Uvědomujeme si, že nám Čáslavice na podzim sebraly body, a prohráli jsme v Pacově. Proto nesmíme nic podcenit," má jasno brodský kouč Richard Zeman.

Pikantností je tento zápas pro jeho bratra Romana, který v brodském klubu zastává funkci manažera a v den zápasu slaví sedmatřicáté narozeniny.

„Lepší dárek bych letos ani dostat nemohl. Postupovalo by se po šesti letech, ale poprvé za mého působení. Postup si zaslouží nejen hráči, realizační tým, ale i diváci a fanoušci, kteří si k nám opět našli cestu," připomíná Roman Zeman.