Tentokrát je pod Železnými horami čekala nevyzpytatelná Chotěboř, která pod ambiciózním trenérem Josefem Souralem začala hrát atraktivní fotbal.

Přesto, že místy byli domácí lepším týmem, tak se nedokázali prosadit v obou šestnáctkách, čehož svěřenci Richarda Zemana využili k další výhře. Ovšem před zápasem měl brodský kouč ze zápasu obavy. „Náš herní výkon proti Světlé nebyl dobrý a určitě by tento výkon na Chotěboř nestačil," řekl před zápasem Zeman.

Hanousek byl smolařem

Brodským hráčům vyšel vstup do zápasu. Hned v první minutě se Slovan dostal k rohovému kopu, který zahrával Provazník mezi malé vápno a penaltu. Z tohoto prostoru mířil Nechvátal těsně vedle. O tři minuty později se do míče opřel Kubát a jeho křižná střela skončila za Vykoukalem. „Tento gól nám hodně pomohl, mohli jsme začít hrát do brejků," prozradil Zeman. Ve 12. minutě se ke střele dostal opět Kubát, tentokrát se mu síť rozvlnit nepodařilo.

Pozadu nezůstali ani domácí. Do tří pološancí se probojoval Hanousek, ale ani jednou Rezničenka nepřekonal. Trest přišel ve 38. minutě, kdy po pravé straně utekl Bláha, centrem našel Provazníka, a ten s přehledem zavěsil pod břevno. Ještě do poločasu se k hlavičce dostal Martin Odvářka, ale před dobíhajícím Hanouskem zachraňoval situaci v pádu Rezničenko. „Asi by se zápas vyvíjel jinak, kdyby Hanousek proměnil nějakou ze svých příležitostí. Ale já si cením, že jsme se do šancí dostávali po kombinačních akcích," pochvaloval si Josef Soural.

Domácí mohli snížit v rozmezí čtyř minut. Nejdříve Rezničenko podběhl centr, Pospíšil číhající na zadní tyči branku přestřelil. Následně se k zakončení z rohu šestnáctky dostal Jiří Hlaváček, jeho střelu zablokoval Novotný. V 65. minutě se na levé straně pěkně uvolnil Hejkal a jeho centr se snesl na hlavu neobsazeného Provazníka – 0:3. Vzápětí utekl po levé straně Jiří Hlaváček, obešel i Rezničenka, ale odkrytou branku netrefil.

Prosadil se až Somerauer parádně zahraným trestným kopem, kdy se za míčem Rezničenko pouze podíval. „Touto standardkou se zápas trochu zdramatizoval, ale my jsme si vypracovali další šance, ale prohru větším rozdílem by si Chotěboř určitě nezasloužila," řekl sportovně brodský kouč.

V závěru si Slovan vypracoval ještě tři výborné příležitosti. Dvacet minut před koncem zápasu v dobré pozici střílel nepřesně Hejkal. Potom sám uvolnil kolmicí Míču, ten si poradil s Vykoukalem, ale za záchrannou brzdu zatáhl Čáp, který míč vykopl z brankové čáry. V poslední minutě odmítl hattrick Provazník. Při jeho šanci se vyznamenal výborný Vykoukal. „Soupeř nás porazil jednoduchým fotbalem a kvalitou hrotových hráčů. Ve zbytku utkání si troufnu říci, že jsme byli lepší, ale výsledek je takový, jaký je," dodal Soural.

„Musím pochválit oba útočníky, kteří dělali domácí obraně velké problémy. Roman Provazník dal dva góly, Míča, který hrál rovněž výborně, tak věřím, že se gólově prosadí v dalším utkání. Myslím si, že vzhledem k terénu, který vypadal strašidelně, se hrál oboustranně kvalitní zápas," uzavřel hodnocení Zeman.

CHOTĚBOŘ  -   H. BROD       1   :   3

Góly: 69. Somerauer – 38. a 65. Provazník, 4. Kubát. Rozhodčí: Vaško. ŽK: 1:0. Diváci: 420. Poločas: 0:2.

Chotěboř: Vykoukal – Jan Hlaváček, Ďoubal (87. Dvořák), R. Odvářka, Čáp – Jiří Hlaváček, Somerauer, Koutný (76. Bělovský), Pospíšil – M. Odvářka, Hanousek (76. Šimoňák).

H. Brod: Rezničenko – Pohnětal – Nechvátal, Novotný, Vařejka (90. Tůma) – Bláha (88. Henek), Kubát, Horák (63. Kuchta), Hejkal – Provazník, Míča. Nejlepší hráči: Vykoukal – Provazník, Míča.