Slovan totiž přivítá netradičně v pátek od 17.30 ždíreckou Dekoru.

Ani jednomu týmu už o nic nejde. Pouze snad o prestiž. „Přesně tak, je to derby, ale my bychom mohli v případě úspěchu trochu napravit to zpackané jaro," upozornil trenér hostujícího celku, Miroslav Plíšek.

Vítězství si ovšem přeje i domácí Brod. „Je to derby. Navíc chceme Ždírci oplatit podzimní porážku a rozloučit se s fanoušky výhrou," potvrdil kouč Karel Kolesa. Dekora totiž na domácí hřišti v prvním kole porazila Slovan 2:1.

Havlíčkův Brod je sice dvanáctý, tedy o dvě příčky níž než jeho dnešní soupeř, ale je v lepším rozpoložení. „Jelikož je to derby, tak zápas nemá favorita. Ždírci se sice nedaří, ale v derby se to vše smazává," uznal brodský trenér, který očekává pohodový fotbal, při kterém se hráči i fanoušci pobaví a rozloučí se sezonou.

Karel Kolesa je navíc zvědaví jak si poradí jeho mladý útok se „starou" obranou soupeře. „Necháme se překvapit, jak naši „hloupí" mladí útočníci zvládnou konfrontaci se starou a zkušenou obranou," dodal.

Miroslav Plíšek by rád v okresním městě uspěl, aby alespoň trochu poupravil dojem z tristního jara. „No, mohlo by dopadnout dobře pro nás, ale to se budeme muset soustředit na to, co umíme. A hlavně nedopustit to, aby opět někdo herně propadl jako v minulých zápasech," uvědomuje si ždírecký lodivod.

Ten už má v hlavě i jasnou taktiku. „Musíme začít poctivou defenzivou. Nesmíme zase dostat laciné branky," prozradil i další problém, který jeho svěřence na jaře trápil.

Uvědomuje si však i sílu soupeře, se kterým to nebude mít Dekora vůbec jednoduché. „Mají tam mladé a běhavé hráče. Jsou silní směrem dopředu, mají rychlý přechod do útoku," potvrdil Plíšek, který vůbec zatím  neví, jak by mohla sestava vypadat. „Zkušenosti mi velí netipovat. Uvidím, kolik omluvenek ještě přijde," dodal.

Předpokládané sestavy:
FC Slovan Havlíčkův Brod: Kučírek – Kunc, Novotný, Nechvátal, Mišta – Sláma, Sůva, Mareš, Berky – Petřík, Vacek. Trenér: Karel Kolesa.
SK Dekora Ždírec n. D.: Rezničenko – Takácz, Kysilko, Sysel, Pleva – Votava, Čalkovský, Pátek, Novotný – Adamec, Klimeš. Trenér: Miroslav Plíšek.
Rozhodčí: Nejedlý –  Pojezdný, Petřivý
Podzimní výsledek: Ždírec n. D. – H. Brod 2:1
Začátek utkání: Pátek v 17.30