Sice v prvním jarním kole porazili Polnou 3:1, ale následující kolo pouze remizovali 3:3 v Napajedlích a v posledních dvou utkáních dokonce nevstřelili ani branku. Bylo to doma v derby zápase s Bystřicí a naposledy přijeli s prázdnou z Tasovic.

Ve hře chybí lehkost

„Zůstáváme za očekáváním, co se týče postavení v tabulce. Výkony a přístup hráčů se mi na venkovních hřištích nelíbil," prozradil na úvod brodský trenér Richard Zeman. Je potřeba říci, že tým Havlíčkova Brodu prošel přes zimu výraznými změnami, když se musejí obejít bez futsalového tria Koudelka, Slováček a Mareš, kteří dávali hře Slovanu patřičnou lehkost. Trenér Zeman se rozhodl na jaře dát příležitost mladíkům z ligového dorostu Prchalovi s Polívkou a mužstvo celkově sladil z ofenzivnějších hráčů a bude otázkou času, kdy si vše sedne podle představ.

Venkovní ztráty přesto trenéra Zemana mrzí. „Byli jsme až moc zranitelní vzadu, především ze standardních situací a samozřejmě nelichotivá je i střelecká produktivita. Musíme se prostě zlepšovat ve všem," podotýká brodský lodivod. V neděli od 16 hodin nečeká na jeho svěřence vůbec lehký úkol. Na stadion Na Losích přijede šestý Hodonín, který bude chtít odčinit domácí porážku s lídrem soutěže z Velkého Meziříčí, se kterým prohrál vysoko 4:2.

„Asistent František Polák se byl ještě ve středu na Hodonín podívat v Rosicích, tak máme o soupeři dostatek poznatků. Soupeř hraje nepříjemný variabilní italský styl 3:5:2, těžko se mu dávají góly. Myslím si, že moc gólů padat nebude, uspěje ten, kdo bude produktivnější a organizovanější. My chceme využít toho, že má Hodonín středeční zápas v nohách," má jasno Zeman.

V sestavě Slovanu se po třech nepovedených zápasech dají očekávat změny v sestavě. „Nějaké korektury v sestavě budou, ale konkrétní nebudu," dodal Zeman.

Začátek utkání: Neděle v 16 hodin
Předpokládaná sestava: Soukal – Polívka, Berky, Kubát, Vařejka – Jarosz, Henek, Sklenář, Vopršal – Míča, Prchal.