„Se vstupem do sezony jsem maximálně spokojený. Juniorka je vždy málo čitelná. Navíc soupeř měl dobrou přípravu i generálku. Každopádně jsme zaslouženě vyhráli, ale výsledek je pro ně krutý,“ hodnotil první podzimní vystoupení svých svěřenců chotěbořský trenér Josef Soural. Ve druhém kole zajížděla Chotěboř na půdu exdivizní Bystřice nad Perštejnem. Zde padl jediný gól zápasu a jeho autorem byl chotěbořský Hanousek dvě minuty před poločasem.

Ilustrační foto
V muzeu se bude mluvit o pokladech na Vysočině

„Samozřejmě jsou to příjemné tři body. Hráli jsme to, co nám dovolil soupeř, ale my jsme nenechali soupeře skórovat. Herní dojem jsme tam asi nezanechali, ale další šanci jsme nevyužili. Bystřice měla více míč na kopačkách, ale nikam to z jejich strany nevedlo. Jsou to vybojované body,“ přiznal po zápase Soural. Každopádně skalp tohoto soupeře potěšil a určitě zvedl Chotěbořským sportovní sebevědomí, které měli potvrdit u nováčka ve Speřicích.

Tam se odehrál stejný výsledkový scénář jako v Bystřici, ale ten herní byl tentokrát na straně hostů. Tři body vystřelil Bělovský, devět minut před poločasem. „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, ale výhra byla utrápená. Měli jsme přidat další branky, protože příležitosti na to byly. Hráli jsme na tři obránce, to bylo podle mě rozhodující, ovládli jsme střed pole. Bylo to dobré důrazné utkání. Speřice byly pokorný, běhavý tým, a to nám vyhovuje,“ měl jasno chotěbořský lodivod.

Každopádně pod Železnými horami vládne spokojenost a úleva ze zvládnutého vstupu do soutěže. „Po třech kolech nemá cenu dělat velké závěry. Je to nyní o momentálním pocitu, protože nálada v klubu i na trénincích je výborná. Mně se v těch zápasech kluci líbili, tak se třeba blýská v Chotěboři na lepší časy,“ přeje si Soural. Toho samozřejmě těší i to, že gólman Tomáš Dobrovolný na podzim ještě neinkasoval.

Třináctý ročník žurnalistické školy navštívil i Filip Rožánek, mediální analytik a šéfredaktor týdeníku Marketing & Media.
Rožánek o sociálních sítích: Kdyby tam nebyl Ovčáček, svět by byl hezčí

„Začali jsme pracovat na gólmanech, i když se to samozřejmě ještě takto projevovat nemůže, ale nuly jsou příjemné,“ těší ho. Chotěbořský fotbal bude na konci sezony slavit 100 let, tak by se do klubové historie určitě úspěšná sezona hodila. „Hráčům jsem v této souvislosti řekl, že bych si přál co nejlepší umístění. Asi si má slova vzali k srdci,“ usmívá se Soural a dodává: „Hráči jsou v nejlepších fotbalových letech, tak se to třeba v této sezoně promítne. Cítím z týmu větší sílu, hráči si tuto vlnu užívají, ale musíme udržet nastavenou laťku, být pokorní, na zemi a makat. Těší mě, že lidi, kteří okolo chotěbořského fotbalu dělají, tak mají z toho radost. Nejvíce je to samozřejmě vidět na panu Málkovi. Mohou se pochlubit svým klubem, to mě těší nejvíc.“