Velký favorit na zisk prvního místa ve všech  tabulkách žákovských kategorií vyhrál v Havlíčkově Brodě všechny zápasy. Dva havlíčkobrodské ročníky sehrály s favoritem vyrovnaný zápas, od U15 se to čekalo,  ale nejmladší žáci příjemně překvapil.

I. ŽÁKOVSKÁ LIGA – SpSM

U15
H. BROD – SLOVÁCKO 3:4
Trenér Ondřej Pavlas nemohl do sestavy zařadit Peřinu s Vlčkem a tým byl bez těchto hráčů značně oslaben. Dobře hrající Slovácko se dostalo do vedení v patnácté minutě po chybě ve středu pole.

Po půl hodině bylo vyrovnáno na 1:1, když Fikar našel naběhnutého Polcara, a ten střelou překonal hostujícího gólmana. Jenže o pět minut později se po rohovém kopu dostali do vedení opět hosté. Na začátku druhého poločasu se prosadil Fikar a bylo opět srovnáno – 2:2.

Hosté našli odpověď na tento gól po pěti minutách, když dokázali potrestat další chybu. Dvě minuty před koncem utkání se podařlo vyrovnat Fikarovi, který přehodil gólmana a zdálo se, že domácí hráči uhrají senzační remízu. Bohužel se soupeř dostal hned po rozehrání do velkého čtverce, kde došlo k faulu a z penalty rozhodli hosté o svém vítězství. – 3:4.

„Slovácko zvítězilo zaslouženě, bylo po celý zápas lepší. Za celou sezonu ztratilo jen jednou body, a to za prohru se Zlínem, my jsme mohli být druzí, kdo mu vezmou body. Z toho jsme zklamaní, byli jsme tak blízko. Na druhou stranu to od nás bylo až příliš pasivní utkání, pro diváky málo koukatelné, zápasy nahoru dolů však přijdou. Tři góly přišly z pravé strany, kde jsme měli velké problémy s důrazem, být v sestavě Peřina s Vlčkem, možná by to vypadalo určitě malinko jinak," myslí si trenér starších žáků Ondřej Pavlas.
Góly H. Brodu: Fikar 2, Polcar. Poločas: 1:2. H. Brod:Vaněček – Mašek, Prchal, Paušíma, Tajovský –Stránský (61. Grubauer), Polcar, Henek, Nedvěd, Peřína (50. Gruber) – Fikar.

U14
H. BROD – SLOVÁCKO 0:8
„Se Slováckem by se nám špatně hrálo i v plné sestavě, natož dnes, když máme deset hráčů na marodce. Nastoupit tak musel o rok mladší Pavlas a Mašek, který odehrál celý zápas za U15. Soupeř od začátku předváděl, proč v sezoně jen jednou prohrál. Předváděl kombinační fotbal ze strany na stranu, ale když se otevřela vrátka směrem k naší bráně, hned toho využíval. My jsme se snažili v bloku bránit, ale bez možnosti vpředu podržet míč bylo stejně jen otázkou, kolik branek dostaneme. V druhém poločase soupeř mírně zvolnil, pomohl také příchod Maška, a tak jsme neprohráli dvojciferně," řekl šéf lavičky Josef Fikar.
Poločas: 0:6. H. Brod: Březina – Vašíček, Tajovský, Mach, Franc – Kocman, Karlík, Pavlas (36. Mašek), Krajanský, Suk – Staněk (36. Papež)

U13
H. BROD – SLOVÁCKO 0:26 (A-A 0:7, A-B 0:7, B-B 0:7, B-A 0:5)
„Proti jednomu z nejlepších týmů v soutěži jsme předvedli bojovný výkon, který však na soupeře nestačil. Ač to skóre nenaznačuje, tak jsme se dnes snažili hrát disciplinovaně ze zajištěné obrany. Kluci ze Slovácka svou trpělivou kombinační hrou dokázali zvítězit, a to poměrně vysokým skóre," smutnil po zápase trenér Karlík.
Poločas: 0:14. H. Brod A: Kandr – Tůmová, Karlík, Žáček J., Bílek, Pavlas, Ranecký, Coufal, Pabousek, Veroněk. H. Brod B: Šidlák – Kučírek, Chalupa, Kubát, Žáček D., Král, Malimánek, Gron.

U12
H. BROD – SLOVÁCKO 4:10 (A-A 1:2, B-B 0:4, A-B 1:2, B-A 2:2)
„Oproti podzimnímu zápasu, který jsme prohráli 21:1, jsme ve hře udělali velký krok dopředu. Doufáme, že se nám tento výkon podaří zopakovat v sobotu proti Zbrojovce Brno," řekl trenér U12 Pavel Pavlík.
Góly: Luňáček, Šrámek, Pavlík, Čapek. Poločas: 1:6. H. Brod A: Mazánek – Dejl, Morkus, Šrámek, Forman, Sladkovský, Luňáček, Šereda, Pavlovič, Tůma. H. Brod B: Prokop – Trknu, Kocman, Bouchner, Morávek, Pavlík, Gruber, Balliš, Čapek, Šoposki.