Ten měl náskok čtyř bodů na hostitele. Štěpánov v domácím prostředí senzačně prohrál s Křovím 0:1 a potřeboval si v Přibyslavi napravit reputaci. „Museli jsme s hráči udělat pohovory a věřím, že to pro ně bylo ponaučení. Navíc máme Přibyslavi co vracet," vrátil se k podzimní porážce 0:5 Ivo Jílek. To trenér František Prchal věděl, že jeho tým nečeká nic jednoduchého. „Už doma hráli velice dobře, jen neproměňovali šance. Bude se hrát pěkný fotbal a vyhrát může kdokoliv," řekl před zápasem Prchal.

Od prvních minut měli domácí navrch a vytvořili si dostatek šancí, které končily na brankové konstrukci a nebo na výborném hostujícím gólmanovi. Jediný gól diváci viděli ve 20. minutě zápasu, kdy se po brejkové situaci prosadil Harabatso. Po přestávce se přibyslavští fotbalisté snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale tentokrát se střelecky neprosadili.  V závěru mohl navýšit vítězství Štěpánova Vrzal, ale jeho hlavička šla nad Holcmanovu branku. „V zápasech rozhodují góly a my jsme byli šťastnější. Oba týmy si vypracovaly několik výborných příležitostí ke skórování. Musím vyzdvihnout výkon gólmana Hlavoňka, který nás v zápase hodně podržel," měl jasno Jílek.

Zklamaný z výsledku byl přibyslavský lodivod František Prchal: „Do dvacáté minuty jsme mohli dát dva góly. Potom šel Štěpánov do vedení a výborně bránil.

Měli taky dobré brejky, ve kterých nás podržel Jarda Holcman. Divákům se musel fotbal líbit."