FK BOHEMIA SVĚTLÁ N. S.
Skláři udrželi přes zimu tým pohromadě. Naopak ještě jednají o možné posile. „Už s námi trénuje Ondřej Machala z Ledče, ale ještě se domlouvají kluby mezi sebou,“ prozradil hrající trenér Jindřich Adamec. Ten se svými svěřenci chodí do posilovny, během ledna nabírali kondici a od zítřka už je čeká fotbalová příprava na umělé trávě v Humpolci.

Zahájení přípravy: 12. 1.
Zápasy
10. 2. Bílé Podolí, čas v jednání (UT Čáslav)
17. 2. K. Hora, 10.00 (UT K. Hora)
24. 2. Ledeč n. S., 16.00 (UT H. Brod)
11. 3. Čáslav B, čas a místo v jednání
17. 3. Humpolec, čas a místo v jednání

SLAVOJ ŽIROVNICE
O gólmana Trepku z Kardašovy Řečice se rozrostl kádr Slavoje pro zimní přípravu. „Je u nás na zkoušce. Potřebujeme, abychom pozici brankáře zdvojili. Jinak doplnění neplánujeme. Chceme pracovat s žirovnickými hráči,“ uvedl trenér Miroslav Zeman. Ten pro tým naplánoval tři tréninkové fáze týdně. Příští týden Slavoj vyrazí na pětidenní soustředění do H. Žďáru, jehož součástí budou přípravné zápasy proti Lomnici a Pelhřimovu.

Zahájení přípravy: 6. 1.
Zápasy
7. 2. Lomnice, 18.30 (UT H. Žďár)
11. 2. Pelhřimov, 10.30 (V)
24. 2. Želeč, 14.00 (UT Kamenice)
3. 3. turnaj v Kamenici, 12.00 (UT Kamenice)
10. 3. N. Bystřice, 14.00 (UT Kamenice)
17. 3. Speřice, 12.00 (UT Humpolec)

Utkání 45. kola hokejové extraligy: HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice, 30. ledna 2018 v Jihlavě.
Cenná výhra. Dukla skolila Pardubice v přesilových hrách

SLOVAN KAMENICE N. L.
Nulové pohyby v jsou v kádru Slovanu. „Mám totožný kádr jako na podzim. Jen v něm chybí Filípek, který jde na operaci křížového vazu,“ informoval trenér Jiří Cerhan. Ten po doplnění kádru momentálně netouží: „S výborem máme dohodu, že tuto sezonu dáma šanci kamenickým hráčům,“ vysvětlil. Tým se bude připravovat výhradně v domácích podmínkách, když bude střídat tréninky na umělé trávě, v tělocvičně a výběhy do terénu. V plánu je i čtyřdenní kondiční soustředění.

Zahájení přípravy: 12. 1.
Zápasy
17. 2. Veselí, 16.00 (D)
24. 2. Speřice, 16.00 (D)
3. 3. turnaj O pohár starosty města Kamenice, 12.00 (D)
11. 3. Sapeli Polná, 14.00 (D)
17. 3. Košetice, 15.00 (D)

TJ JISKRA DOBRONÍN
Čtvrtý tým podzimní tabulky začíná dnes. „Kluci už celý leden chodí do haly, to bylo pro zábavu, oficiálně začínáme až teď a v únoru bude ta příprava hrubší. Ale tak nějak stejná, ve středu tělocvična, v pátek výběh, v sobotu posilovna. Praktikuji to takhle pořád. Doufám, že nikdo neodešel, jinak ani nemáme potřebu někoho shánět a sahat do kádru,“ přibližuje trenér Dobronína Jan Chramosta.

Zahájení přípravy: 31. 1.
Zápasy
25. 2. Luka n. J., 10.00 (UT Jihlava)
3.-4. 3. Okříšky, čas a místo v jednání
11. 3. Chotěboř, 14.00 (V)
17.-18. 3 Přibyslav, čas a místo v jednání

SK TELČ
Dvakrát v týdnu se schází hráči Telče, v jejichž kádru bude na jaře chybět zřejmě kvarteto Beňo, Fortelný, Kudláček, Mikeš. „Tři končí kvůli práci a studiu, Mikeš je zraněný. Ale vrátí se nám naopak brankář Misař, a z Černíče by nám měli pustit Solaře. Počítat asi můžeme i s Martinem Švecem,“ nastiňuje trenér Josef Jančo, jehož tým využívá v přípravě domácí podmínky. „Kombinujeme výběhy s halou, a když bude přát počasí, tak budeme chodit na malou umělku,“ doplňuje kouč, který má zatím domluvený jen jeden přípravný duel. „Ozval se nám Pelhřimov, ale to nám nic nedá, to budeme jen ve vápně a bránit se, takže to jsme odřekli. Jednou si možná zahrajeme proti béčku, a jednoho soupeře se ještě pokusíme sehnat,“ uzavírá Jančo.

Zahájení přípravy: 26. 1.
Zápas
10. 3. Jemnicko, 15.00 (UT Třešť)

Fotbalový obránce Jiří Krejčí odchází z Jihlavy bojovat o záchranu do konkurenčního Slovácka. FC Vysočina tak nečekaně ztrácí zkušeného stopera a jednoho ze svých kapitánů.
Nečekaný odchod: Stoper Krejčí končí v Jihlavě, na jaře posílí Slovácko

TJ SLAVOJ TŘEŠŤ
Fotbalisté Třeště si zimní dril mohou užít. Alespoň díky umělé trávě, kterou disponují. „Podmínky jsou dobré, trénujeme jen na hřišti. Je to spíš kondiční, ale s míčem, žádné běhání venku,“ říká kouč František Cvach, který naordinoval svému týmu dva tréninky v týdnu. „Začali jsme už 3. ledna, ale pořádně jsme sešli až minulý týden, protože se kluci postupně vraceli z hor,“ doplňuje kouč Třeště, který má stejný kádr jako na podzim. „Nikdo nový, nikdo neodešel. Chtěli jsme sehnat gólmana, ale to se nedaří, ti nejsou,“ uzavírá Cvach.

Zahájení přípravy: 3. 1.
Zápasy
18. 2. H. Brod dor., čas v jednání (D)
3. 3. N. Rychnov, 17.00 (D)
4. 3. Bedřichov, čas v jednání (D)
9.-11. 3. soustředění Mrákotín, soupeř v jednání (D)
17. 3. Sapeli Polná, 17.00 (D)

TJ LEŠTINA
V Leštině k žádným odchodům nedošlo. Naopak trenér David Hospodka zkouší Lukáše Burjetku z Golčova Jeníkova. „Přípravu jsme začali výběhy a teď už přijdou na řadu fotbalové věci s balonem. Budeme jezdit na umělou trávu v Bohdanči,“ nastínil program Hospodka.

Zahájení přípravy: 20. 1.
Zápasy
17. 2. Košetice, 18.00 (UT H. Brod)
24. 2. Kondrac, čas v jednání (UT Vlašim)
3. 3. Habry, 18.00 (UT H. Brod)
10. 3. Načešice, 16.00 (UT Čáslav)
18. 3. Tis, čas v jednání (V)

SLAVOJ PACOV
V domácím prostředí, bez soustředění a s třemi tréninkovými jednotkami v týdnu se na jaro připravují fotbalisté Pacova. Jejich kádr je zatím ve srovnání s podzimem beze změn, ale to nemusí být konečný stav. „Pracujeme na posilách. Chtěli bychom doplnit kádr v útoku i v obraně,“ netají požadavky směrem k vedení klubu trenér Radim Hešík.

Zahájení přípravy: 19. 1.
Zápasy
24. 2. Košetice, 16.00 (UT Pelhřimov)
3. 3. Miřetice, 15.00 (UT Vlašim)
10. 3. Sokol S. Ústí, 15.00 (UT S. Ústí)
17. 3. Kácov, 15.00 (UT Vlašim)
24. 3. Mladá Vožice

SK KOSTELEC
„Trénujeme třikrát týdně a využíváme podmínky v Kostelci,“ poukazuje trenér David Votava na menší umělou trávu a tělocvičnu. „V následujících týdnech přidáme posilovnu a umělku v Jihlavě a Třešti. Od 9. do 11. února budeme na Čeřínku v rámci minisoustředění,“ přidává další program, do kterého možná přibude ještě neoblíbené běhání. „To záleží na počasí. Když bude hůř, poznají hráči krásy přírody okolo Kostelce,“ usmívá se Votava, který jedná o příchodu dvou či tří hráčů, a naopak se na jaře bude muset obejít bez Sekana.

Zahájení přípravy: 23. 1.
Zápasy
24. 2. Okříšky, 13.00 (UT Třešť)
3. 3. Jemnice, 13.00 (UT Třešť)
11. 3. Želetava, 13.00 (UT Třešť)
17. 3. Černíč, 13.00 (UT Třešť)

Ilustrační foto.
Silnici z Přibyslavi do Ronova čeká rekonstrukce

FC CHOTĚBOŘ B
Rezerva Chotěboře žádná škatulata nechystá. „Já doufám, že se mi vrátí po zraněních kluci a také ti pracovně vytížení a budeme kompletní,“ přeje si trenér Michal Gajdoš. Jeho svěřence čeká zimní klasika. Nabírání kondice a samozřejmě příprava s balonem.

Zahájení přípravy: 14. 1.
Zápasy
18. 2. Mírovka, 14.00 (D)
25. 2. Miřetice, 14.00 (D)
10. 3. H. Brod st. dorost, 14.00 (D)

TJ SOKOL BEDŘICHOV
Od poloviny ledna jsou v zápřahu hráči Bedřichova. „Trénujeme v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Většinou venku, střídáme výběhy a umělku u hřiště, s halou. Záleží na počasí,“ nastiňuje Stanislav Muzikant, který má sice v širším kádru asi dvacet hráčů, ale na trénincích se jich schází o poznání méně. „Chodíme tak v osmi devíti lidech a střídá se to. Je jen pár kluků, kteří absolvovali všechny tréninky,“ dodává kouč bedřichovského Sokola.

Zahájení přípravy: 16. 1.
Zápasy
18. 2. Kouty, čas v jednání (UT Jihlava)
4. 3. Třešť, čas v jednání (V)
11. 3. Rantířov, čas v jednání (UT Jihlava)
17. 3. soupeř a čas v jednání

TJ SOKOL MÍROVKA
Fotbalisté Mírovky jako nováček soutěže drží kádr pohromadě a naopak se jim po zranění kolene vrací důležitý článek sestavy v podobě kapitána Netopilíka. „Jsem rád, že se Michal vrací a koleno mu drží. Samozřejmě jsme oslovovali nějaké další hráče, ale nic nedopadlo,“ přiznal trenér Michal Marek, jehož svěřenci absolvovali soustředění v Harrachově a je čeká klasika – tělocvična, umělá tráva a výběhy.

Zahájení přípravy: 9. 1.
Zápasy
18. 2. Chotěboř B, 14.00 (V)
Další dvě utkání jsou ještě v jednání
18. 3. Pohled, 19.00 (UT H. Brod)

FC SLOVAN H. BROD B
Rezervu Havlíčkova Brodu čeká velmi těžké jaro, bude bojovat o záchranu soutěže. Bude trénovat společně s A-týmem a trenéři budou hledat optimální sestavy do záchranářských bojů. „Se všemi hráči proběhnou v přípravném období osobní pohovory, tak aby se všichni nastavili na stejnou vlnu, která povede k záchraně,“ řekl předseda klubu Pavel Mazánek mladší.

Zahájení přípravy:
Zápasy
4. 2. Rozhovice, 10.30 (D)
11. 2. Ledeč n. S., 14.00 (D)
18. 2. Sázava, 14.00 (D)
25. 2. Polná, 14.00 (D)
4. 3. Rantířov, 14.00 (D)

TJ SOKOL H. BOROVÁ
Po podzimu přišla Borová o trenéra, když tým opustil František Polák. Nového kouče zatím nemá. „V situaci, v jaké se momentálně nacházíme, to není úplně jednoduché někoho najít,“ uznal asistent Roman Brukner. Ten také dodal, že kádr by snad měl zůstat stejný. Během zimní přípravy by se chtěl zaměřit hlavně na to, aby dal tým psychicky dohromady.

Zahájení přípravy: 7. 1.
Zápasy
11. 2. Počítky (ZR), čas v jednání (UT Žďár)
17. 2. Rozsochatec, čas v jednání (UT Chotěboř)
11. 3. Herálec (ZR), čas v jednání (UT Chotěboř)
Další zápasy jsou v jednání

Pleas chce v Brodě otevřít park pro veřejnost
Pleas chce v Brodě otevřít park pro veřejnost