K tomu jim pomohlo i vyloučení pohledského Šnobla, který měl v úvodu tři šance, ale po druhé žluté kartě se musel poroučet do sprch už ve 38. minutě. Za výtky proti rozhodčímu byl potrestán a tím svůj tým výrazně a zcela zbytečně oslabil.

„Nebylo to podle mého gusta. V prvním poločase nás hodně podržel Adamec, který chytil hned dvě gólovky," uznal světelský kouč Miloslav Kafka a dodal: „Soupeř byl hodně houževnatý a důrazný. A musím říct, že začátek byl až zbytečně nervózní."

To uznal i pohledský trenér Jan Moučka. „Ovlivnil to i rozhodčí. Rozdával nám samé žluté karty, pak pískl penaltu, která nebyla a kluci pak začali kecat a být nervózní," pronesl.

Pohled byl v úvodních minutách lepším týmem. „Do 25. minuty jsme je k ničemu nepustili. Je škoda, že jsme nedokázali dát branky. Kdybychom vedli 2:0, tak by to bylo jiné," pronesl Moučka, který ale svým svěřencům nemá příliš co vytknout. „I v deseti bojovali. Nastřelili tyčku. Bylo to o štěstí," souhlasil.

Rozhodl druhý poločas

Ve druhé půli domácí od 50. do 70. minuty vstřelili tři branky a bylo rozhodnuto. „Byly to hezké branky, které padly po akcích na křídelních prostorech," pochvaloval si Kafka. Ten i přes výhru měl jednu malou výtku. „Ne, že by nechtěli, ale byli až moc přemotivovaní," řekl.

Závěr poločasu ještě patřil Pohledu, který si dokázal vytvořit šance na vyrovnání, ale Adamec nakonec nulu udržel. Svěřenci trenéra Moučky tak na úvod hned obdrželi čtyři branky. Ten si však nemyslí, že by to jeho tým nějak poznamenalo.

„Nikdo moc nepočítal, že bychom nějak zvlášť výrazně vyhráli. Ovšem po úvodu to vypadalo nadějně… Kluci hráli docela dobře," nehanil výkon pohledský lodivod, kterému navíc chyběl Slanař a Freudenreich.