Fotbalisté světelské Bohemky sice dokázali zvítězit v Pohledu 2:0, ale radost z oslav jim pokazila střela Milana Chalupníka v 89. minutě zápasu Věžnice – Ledeč (2:1), ta rozhodla o třech bodech pro Věžnici, která jako jediná může teoreticky Světlou ohrozit.

Na pohledském pěkně posekaném hřišti měl více ze hry lídr soutěže. Jenže ani jeden tým si vyložené šance nevypracoval, a tak do kabin se  šlo za bezbrankového stavu. „První poločas byl vyrovnaný, ale bez gólových příležitostí," řekl k úvodní pětačtyřicetiminutovce pohledský trenér Jan Moučka.

Po přestávce došlo k zbytečnému faulu pohledských hráčů. K trestnému kopu se postavil světelský kapitán Bohuslav Císař, jeho střílený centr lehce tečoval za bezmocného gólmana Růžičky Pavel Čuřík. V 65. minutě se domácí hráči zajímali o zraněného Valentu, jenže rozhodčí hru nepřerušil, míč se dostal k Růžičkovi, který vztekle trefil na břicho Štrose. Za tento zákrok viděl domácí gólman červenou kartu a pokutový kop pro změnu proměnil světelský gólman Jindřich Adamec – 0:2.

„Tuto situaci rozhodčí rozhodně nezvládl," smutnil Moučka. Potom mohl snížit Janďourek, ale svůj únik gólově neproměnil.

„Hráli jsme lépe v deseti než v jedenácti, ale bez efektu," postěžoval si pohledský trenér. S výhrou byl samozřejmě spokojený hostující šéf lavičky Miloslav Kafka. „Škoda, že jsme nemohli slavit. Tak snad o víkendu. K jistotě potřebujeme bod a jediný, kdo nás může dohnat, je Věžnice. Upozorňoval jsem hráče, že se v Pohledu nehraje dobře, že mají bojovný tým a i hráče, kteří prošli divizí. To se nám potvrdilo, proto si tohoto vítězství cením," přiznal Kafka.

Pokud Světlá získá v sobotu potřebný bod v Kamenici, můžou začít oslavy k návratu do krajského přeboru po dlouhých šesti letech.

POHLED  -   SVĚTLÁ N. S.  0 : 2
Góly: 57. P. Čuřík, 65. Adamec (PK). Rozhodčí: Stratený. ŽK: 2:3. ČK: 1:0 (65. Růžička). Diváci: 200. Poločas: 0:0.
Pohled: Růžička (66. R. Pokorný) – Polák, Eis, Sobotka, Bartoš – Šnobl, Slanař, Klement, Freudenreich – P. Pokorný (74. Doležal), Janďourek. Světlá: Adamec – Náděje, Machala (88. Vodička), Valenta, Rezek – Čuřík, Křikava, Císař, Jelínek – Štros (73. Bárta), Dvořák.