Tentokrát si body od Sázavy odvezla Velká Bíteš. Světlá na soupeře vlétla, ale hned při první akci se dopustila chyby ve středu pole, kterou ve druhé minutě z brejku potrestal Škorpík.

„Začali jsme nátlakově, ale naše hrubka poslala do brejku Škorpíka, který se štěstím překonal Janotu," řekl na úvod světelský trenér Miloslav Kafka. Když v osmnácté minutě zvyšoval Pokorný na 0:2, vypadalo to se Světlou všelijak.

„Doma hrajeme v křeči celý podzim," nechápe Kafka. Radost mu jeho svěřenci udělali po půl hodině hry, kdy se podařilo snížit Čuříkovi a ve 37. minutě mohlo být vyrovnáno, to Rezek trefil tyč. „Rychlý gól nám pomohl. Bohužel jsme ze standardky inkasovali a Světlá se vrátila zpět do hry. Ve druhém poločase definitivně rozhodlo vyloučení Štrose," nechal se slyšet kouč Velké Bíteše František Klusák. Vyloučení Štrose přišlo pro domácí tým v nejhorší možný okamžik.

„Právě jsem se chystal do hry poslat třetího útočníka a najednou bylo po plánech," smutnil Kafka a dodal. „Druhá žlutá karta byla přísná." Jiného názoru byl jeho protějšek. „Myslím si, že útočník Štros už měl být vyloučen v první půlce. Měl tam dva zákroky, které by si žlutou kartu zasloužily. Tu červenou ani nevím, za co dostal, ale byl na ni zralý už z prvního poločasu," popsal vyloučení Štrose Klusák. V 86. minutě přišlo druhé vyloučení, to se pod sprchy pakoval opět po druhé žluté kartě Čuřík. „Obě vyloučení byla podle mě přísná. Takových a i horších momentů bylo v zápase více," měl jasno Kafka. „Druhá červená karta byla hodně přísná," byl stejného názoru Klusák.

Z následného trestného kopu se trefil opět Škorpík a bylo rozhodnuto. O dvě minuty později přidal Valsa kosmetickou úpravu. „Hned z trestňáku po vyloučení Čuříka jsme dali na 3:1, a pak už to bylo jednoznačné. Herně jsme byli lepší. Soupeř hrozil jen nepříjemnými standardkami. Jsem rád, že jsme se po těch třech zápasech bez výhry zase chytli. Zvítězili jsme zaslouženě. Doufám, že se to dneškem zlomilo, záloha se zvedne a doma porazíme Moravské Budějovice," přeje si Klusák. „Soupeř dal čtyři góly, takže vyhrál zaslouženě," dodal Kafka.