K vidění byly dva výsledkové obraty, dvě červené karty, neproměněná penalta a nakonec radost domácích.

Světelská Bohemka, hrající ještě o záchranu v krajském přeboru začala utkání dobře. V jedenácté minutě zužitkoval centr Vaňáska naběhnutý Petřík. Následně si smůlu začal vybírat kanonýr Křikava. Nejdříve neproměnil samostatný únik a o několik minut později se postavil k pokutovému kopu, který neproměnil.

Od tohoto okamžiku byla Žirovnice lepším týmem, což potvrdila po půl hodině hry. Domácí hráč musel faulovat a Dýnek z trestného kopu vymetl Janotovi šibenici. To však nebylo vše. V poslední minutě prvního poločasu otočil výsledek Houška, který prostřelil Janotu.

„Místo toho, abychom po poločase vedli 3:0, tak hráči odešli do kabiny se svěšenými hlavami," nechápal vývoj světelský trenér Miloslav Kafka. Po přestávce se podařilo vyrovnat na 2:2 Křikavovi. Jenže pro trenéra Kafku přišly další dvě rány. Během pěti minut byli vyloučení Čuřík s Petrusem. „Obě vyloučení byla po dvou žlutých kartách, přesto si myslím, že minimálně jedna byla hodně přísná. Každopádně jsem na to musel zareagovat a na klasického stopera jsem poslal Davida Valentu," okomentoval změnu v rozestavení Kafka a dodal. „V této chvíli jsme hráli na standardní situace a chtěli jsme vyválčit bod." Plán světelskému trenéru vycházel znamenitě, na stoperu se Davidovi Valentovi dařilo výborně a přicházeli i standardky.

Ta poslední se domácím naskytla v 85. minutě. K ní se postavil Vodička, který našel vysunutého Davida Valentu a na lavičce domácích mohla vypuknout euforie. „Trénuji od čtyřiadvaceti let a v devíti jsem zápas neotočil a myslím, že se mi to už nepovede," smál se Kafka.

K jistotě záchrany potřebují Skláři ze tří zápasů urvat ještě jeden bod či spoléhat na klopýtnutí Třeště nebo Čáslavic-Sádku.